Óriási áttörés a rák elleni harcban

Ezzel a lerágott csontnak tűnő címmel jelenik meg minden évben legalább féltucat írás a fősodrású médiában, amiből megtudhatjuk, hogy “X” ország “Y” intézményének “Z” kutatója megnevezte a “Zs” kromoszóma “W” hajlatának összefüggését a nem tudom melyik típusú rák legfőbb okozójaként. És már csak pár év és lesz ellenszer is. A szép ebben, hogy 20 éve olvasom ezt és korábban csak azért nem, mert nem olvastam.

Az ilyen hírek kreálói egy sablon alapján dolgoznak, amiről korábban már tettem említést és ha EZT valaki elolvassa, bármelyik hazai nagy médiában lehet belőle egy jó hírszerkesztő.

A viccet félre téve, nem igazán foglalkozik ma az orvoslás a megelőzéssel. Éppen a közelmúltban jelent meg egy részletes írás azzal kapcsolatban, hogy a rákellenes szerek kutatása annál lelkesebb, minél reménytelenebb stádiumban van a betegség. Ennek fő okaként azt jelölték meg, hogy annál több pénzt lehet keresni a gyógyszerrel, minél előrehaladottabb állapotban van a betegség. A megelőzés pedig olcsó és egyszerű lenne.

Van ugyanis (legalább) tíz olyan étel, aminek klinikailag igazolt rákmegelőző hatása van és nem kell évente újra feltalálni őket. Íme:

A top 10 rákellenes étel

  1. Alma
  2. Paradicsom
  3. Kávé
  4. Szőlő (elsősorban a levele)
  5. Káposzták (nyersen és savanyítva egyaránt) 
  6. Brokkoli és karfiol
  7. Zsíros halak (ponty, busa, hering, makréla, lazac, és a pisztráng)
  8. Fekete áfonya
  9. Fokhagyma
  10. Dió (a levelét is felhasználhatjuk teakeverékben)

A fenti felsorolásból legyen minden nap legalább egy az étrendünkben. Minél változatosabb formában, annál jobb. Szóval aki naponta iszik három csésze kávét, az nem tesz olyan jót magának, mint aki egy-egy fenti ételt naponta váltogatva fogyaszt. Szóval a kávé remek, de ez a 10 együtt sokkal jobb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

scroll to top