Vöröset vagy fehéret ha borról van szó?

Vöröset vagy fehéret ha borról van szó?

Tisztán az egészségmegőrzés szempontjából vizsgálva azt kell mondanom, hogy a vörösbor jobb választás mint a fehérbor. Érdekes, hogy ezt támasztja alá egy közelmúltban készült felmérés és egy klinikai kísérlet egyaránt.

A felmérésben egészségüket fontosnak tartó és alkalmanként bort is fogyasztókat kérdeztek meg arról, hogy melyiket választanák. Több mint 70%-uk a vörösborokat részesíti előnyben és ez így is van rendjén.

Az említett kutatásban pedig egereket etettek annyi vörösborból kivont rezveratrol nevű hatóanyaggal, ami nagyjából két pohár vörösbornak felelt meg. Ez 50%-al csökkentette a rák kialakulásának esélyét náluk.

Rezveratrol a borban a csodaszer

Persze nem szükséges alkoholistává válnunk annak érdekében, hogy megvédjük magunkat a ráktól vagy a szív- és érrendszeri betegségektől. A vörösborok egészségmegőrző hatásáért felelős rezveratrol megtalálható az áfonyában, málnában, szederben és a szőlőben is. Nem csak a gyümölcsben, hanem a levelében – sőt meg kell mondjam a levelében sokkal több van mint a szőlőben vagy a borban.

Ha nincs kedve vagy lehetősége naponta borozni ne essen kétségbe. Egy egész havi rezveratrol adagot be tud szerezni mindössze egy üveg jó bor áráért ITT.

0 hozzászólás ehhez: “Vöröset vagy fehéret ha borról van szó?”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top