Vöröset vagy fehéret ha borról van szó?

Vöröset vagy fehéret ha borról van szó?

Tisztán az egészségmegőrzés szempontjából vizsgálva azt kell mondanom, hogy a vörösbor jobb választás mint a fehérbor. Érdekes, hogy ezt támasztja alá egy közelmúltban készült felmérés és egy klinikai kísérlet egyaránt.

A felmérésben egészségüket fontosnak tartó és alkalmanként bort is fogyasztókat kérdeztek meg arról, hogy melyiket választanák. Több mint 70%-uk a vörösborokat részesíti előnyben és ez így is van rendjén.

Az említett kutatásban pedig egereket etettek annyi vörösborból kivont rezveratrol nevű hatóanyaggal, ami nagyjából két pohár vörösbornak felelt meg. Ez 50%-al csökkentette a rák kialakulásának esélyét náluk.

Rezveratrol a borban a csodaszer

Persze nem szükséges alkoholistává válnunk annak érdekében, hogy megvédjük magunkat a ráktól vagy a szív- és érrendszeri betegségektől. A vörösborok egészségmegőrző hatásáért felelős rezveratrol megtalálható az áfonyában, málnában, szederben és a szőlőben is. Nem csak a gyümölcsben, hanem a levelében – sőt meg kell mondjam a levelében sokkal több van mint a szőlőben vagy a borban.

Ha nincs kedve vagy lehetősége naponta borozni ne essen kétségbe. Egy egész havi rezveratrol adagot be tud szerezni mindössze egy üveg jó bor áráért ITT.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top