Naponta egy alma…

Ez egy olyan régi mondás, hogy bárki be tudná fejezni a mondatot. De miért ennyire univerzális gyógyszer az alma?

Mivel a héten ketten is ajánlottak nekem almát olyan olcsón, hogy én szégyelltem magam az alacsony ár miatt, arra gondoltam, mindenkit buzdítani fogok az almaevésre.

A Natúr Hírek azonban különbözik a többi médiától, ezért nem tudom egyszerűen leírni, hogy egyen naponta egy almát, mert az unalmas lenne. Inkább leírom, hogy hogyan kell almát enni (mintha nem tudná mindenki) és miért.

Hatóanyagok

Az egyik legcsodálatosabb tápanyag az almában a pektin. Ez igazából az ember számára nem tápanyag, mivel emésztetlenül halad át a tápcsatornán, de a vastagbélben élő baktériumok számára kitűnő táptalajt biztosít. Ezek pedig hálából jó állapotban tartják az immunrendszerünket. A szervezetbe kerülve a pektin megváltoztatja a széklet víztartalmát, növeli a viszkozitását, ezért mind székrekedés, mind hasmenés kezelésére alkalmazható.

Az alma magja tartalmaz kis mennyiségben b-17 vitamint vagy amigdalint, ami a rákos sejtekben enzimatikusan lebomlik és glükózzá, benzaldehiddé és hidrogén-cianiddá esik szét. Ez utóbbi két vegyület mérgező és azonnal megöli a rákos sejtet. Szerencsére az egészséges sejtjeink nem tartalmazzák a lebontáshoz szükséges enzimet, ezért a b17 vitamin vagy amigdalin alapvetően veszélytelen. Az alma magja egy keveset tartalmaz ebből a kitűnő rák elleni szerből és ha magostól esszük meg, hozzásegít a rák távoltartásához. Viszont az egész almamag emészthetetlen. Egészben lenyelve, egészben is jön ki. Legalább félbe kell harapni, hogy valami hatást várjunk tőle.

Vitaminokban is gazdag az alma. Elsősorban c-vitamin tartalmát emelném ki, de magas ásványi-anyag tartalma miatt is célszerű fogyasztani. Igaz, hogy a citrusfélék (narancs, citrom, grapefruit) több c-vitamint tartalmaznak, de az alma olcsó.

Tehát egyen több almát, és adjon a gyerekeinek is, unokáinak is. És ha elmúlt 40 éves, feltétlenül egye meg a magját is, legalább félbeharapva. Elkerülheti vele az onkológiát.

0 hozzászólás ehhez: “Naponta egy alma…”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top