Astragalus gyökér: gyógynövény 6 hihetetlen egészségügyi előnnyel

Traditional Chinese medicine Astragalus membranaceus

Az astragalus gyökér a hüvelyesek családjába tartozó növény. Tejvessző vagy huang qi néven is ismert. A hagyományos kínai orvoslásban régóta használják és köztudottan segít a stressz és az egyéb betegségek leküzdésében.

Az astragalus gyökeret csodanövényként tartják számon, ezt az is bizonyítja, hogy több ezer éve használják hatásosan gyógyszerként és természetes étrendkiegészítőként. Az astragalus egyik legnépszerűbb egészségügyi előnye az immunrendszer és az energia szintjének emelése. Különféle egészségügyi előnyökkel jár és segít a cukorbetegségek, a felső légúti problémák, az ízületi gyulladások, az asztma megakadályozásában és szinten tartja a vérnyomást is.

Íme egy lista az astragalus gyökér egészségügyi előnyeiről:

1. Egészséges szív

Számos tanulmány mutatta ki az astragalus gyökér szívre gyakorolt jótékony hatásait, ennek oka, hogy ez a növény antioxidánsokban rendkívül gazdag. Segíthet a koleszterinszint csökkentésében is.

2. Mentesség a szezonális allergiától

A legtöbb ember hajlamos valamilyen fajta allergiára, ami akadályozhatja élete normális működését. Az astragalus gyökér kivonat óriási megkönnyebbülést jelenthet az allergiások számára a szezonális tünetekkel szemben. Bár az astragalus nem gyógyítja meg az asztmát vagy az allergiát, rendkívül sokat segít és elviselhetőbbé teszi a tüneteit az emberek számára.

3. Csökkenti a stresszt

A szorongás és a krónikus stressz káros hatással lehet egészségünkre, ezért ügyelnünk kell rájuk. Az astragalus segít a stressz szintjének csökkentésében és a béke és nyugalom elősegítésében, az elmében és a testben egyaránt. Azoknak, akik hangulatingadozásoktól és állandó idegi feszültségtől szenvednek, az astragalus gyökér megoldást nyújthat.

4. Megszünteti az alvási problémákat

Az álmatlanság, a megszakított alvásminták az astragalus gyökér rendszeres fogyasztásával kiküszöbölhetőek. Az egészségi állapot, az anyagcsere és a hormonális egyensúly javításával az astragalus segíthet a nyugodt alvás megvalósításában.

5. Öregedésgátló tulajdonságok

Ez az astragalus gyökér legnépszerűbb tulajdonsága, mivel senki sem szereti az öregedés hatásait. Segíti az öregedés jeleinek csökkentését az arcon, segít a szövetek növekedésében és megelőzi a krónikus betegségek tüneteit. A ráncok szaporodásával és az életkor növekedésével ez a gyógynövény rendkívül hasznos lehet.

6. Javítja az immunrendszert

Az astragalust több, mint ezer éve használják az immunrendszer javítására. Megvédi az immunrendszert a nagyobb támadásoktól, okosabbá és erősebbé teszi az idegen anyagokkal szemben. Természetes antibiotikummal rendelkezik, így növelheti a vírusfertőzésekkel szembeni rezisztenciát. Tele van antioxidánsokkal, amik megvédik a sejteket a szabadgyökök okozta károktól.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    scroll to top