Tudósok igazolták, hogy a sugárzás mellrákot okoz

Azok a lányok, akik évente részt vesznek mammográfia szűrésen nagyobb valószínűséggel kaptak mellrákot, mint azok, akik nem, derült ki a  New York-i Memorial Sloan-Kettering Rákközpont munkatársai által írt cikkből. A publikáció a közelmúltban jelent meg az Annals of Internal Medicine című szaklapban.

Azt írják: “A serdülőkor előtt kezelt nők esetében nem volt alacsonyabb a kockázat mint azoknál, akiket a kamaszkor után kezeltek, ahogy korábbi tanulmányok javasolták.”

A kutatók gyermekkori rák miatt kezelt betegekkel kapcsolatos dokumentációkat vizsgáltak csupán és óva intenek attól, hogy egészséges populációra is egy az egyben érvényesnek vegyük az eredményeket. Szerintük további vizsgálatra és elemzésre lenne szükség annak kiderítésére, hogy csupán a rákot túlélő fiatalokra hat negatívan a mellüket érő gyakori sugárterhelés, vagy a még egészséges nőkben is maga a szűrővizsgálat váltja ki a mellrákot az esetek jelentős részében.

A Gyermek Onkológusok Csoportja az eredmény láttán azt ajánlja, hogy legkorábban 25 évesen vagy a rákkezelést követő nyolcadik évtől vegyenek csak részt mammográfia vizsgálaton a gyermekként kezelt betegek. Csupán számtan, de az a hölgy, aki 25 évesen kezdi a szűrést, 15-tel több sugárdózist kap, mint az, aki 40 évesen.

Az rákgyógyászat és a média rendkívül eltúlozza a mellrák veszélyt. Felmérések szerint a megkérdezett nők hússzor nagyobb veszélyben érzik magukat a valóságosnál.  És mivel tudjuk, hogy a mammográfia sem tévedhetetlen, az indokoltnál százszor nagyobb biztonságban érzik magukat, ha mammográfiára járnak.

Ilyen-olyan szervezetek mozgalmakat indítanak a mellrák leküzdésére, és teljes mellszélességgel kiállnak a mammográfiás szűrés mellett. Ez azonban a legjobb esetben is rákdetektálási vagy ahogy a fenti példa mutatja, rákelőidézési programés nem rákmegelőzési program.

d-vitamin mellrák ellenes hatását propagálva lehetne ténylegesen csökkenteni az esetek számát, de erre valami miatt kevesen fordítanak figyelmet.

Forrás: NaturalNews

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top