Tisztán az egészségmegőrzés szempontjából vizsgálva azt kell mondanom, hogy a vörösbor jobb választás mint a fehérbor. Érdekes, hogy ezt támasztja alá egy közelmúltban készült felmérés és egy klinikai kísérlet egyaránt.
A felmérésben egészségüket fontosnak tartó és alkalmanként bort is fogyasztókat kérdeztek meg arról, hogy melyiket választanák. Több mint 70%-uk a vörösborokat részesíti előnyben és ez így is van rendjén.
Az említett kutatásban pedig egereket etettek annyi vörösborból kivont rezveratrol nevű hatóanyaggal, ami nagyjából két pohár vörösbornak felelt meg. Ez 50%-al csökkentette a rák kialakulásának esélyét náluk.
Rezveratrol a borban a csodaszer
Persze nem szükséges alkoholistává válnunk annak érdekében, hogy megvédjük magunkat a ráktól vagy a szív- és érrendszeri betegségektől. A vörösborok egészségmegőrző hatásáért felelős rezveratrol megtalálható az áfonyában, málnában, szederben és a szőlőben is. Nem csak a gyümölcsben, hanem a levelében – sőt meg kell mondjam a levelében sokkal több van mint a szőlőben vagy a borban.
Ha nincs kedve vagy lehetősége naponta borozni ne essen kétségbe. Egy egész havi rezveratrol adagot be tud szerezni mindössze egy üveg jó bor áráért ITT.