Méz vagy Robitussin?

Kutatók állítása alapján a természetes virágméz hatékonyabban csökkenti a gyermekek éjszakai köhögésének gyakoriságát és intenzitását, mint a gyógyszertári köhögés-csillapítók. Az amerikai tanulmány szerint egy pohárka méz, mérhetően jobban csillapította a köhögést, mint a receptre kapható köhögés-csillapítók, javítva a betegek alvásminőségét is.

A gyógyszertári és drogériákban recept nélkül is beszerezhető köhögés-csillapítók hatóanyagának (Dextromethorphan, DM) nincs hatása a betegségre, mindössze elviselhetőbbé teszi.

Csupán az idegekre hat, a köhögési reflex ingerküszöbének emelése által, anélkül, hogy a reflexet teljesen elnyomná. Ezáltal csökken a köhögési rohamok gyakorisága, a váladékot a beteg mégis fel tudja köhögni. Vagy nem. Akkor baj van. Ez benne van a részletes betegtájékoztatóban is. 🙂 A közkedvelt és minden este látott ROBITUSSIN Junior szirup is ezt a hatóanyagot tartalmazza.

A kutatást vezető orvos dr. Jan Paul elmondása szerint két éjszakán át figyelték a 109 felső légúti fertőzésben megbetegedett tizenéves paciensüket és a csoport harmadánál alkalmazták a DM hatóanyagú készítményt mesterséges méz ízesítéssel, a másik harmadánál a mézet, és a csoport harmada nem kapott semmit. A méz volt a leghatékonyabb a kezelések közül a szülők elmondása alapján.

Forrás: Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine

Szerkesztői kommentár: Csodálatos! Ezt eddig is tudtuk. Őseink is tudták. Most a doktorurak is megfigyelték. Mikor fog ez bekerülni a belgyógyászati szakkönyvekbe?
A méz ősi gyógyszer. Pont annyiba kerül egy kiló belőle, mint egy üveggel a ROBITUSSIN Junior szirupból.
Amennyiben gyorsabb gyógyulást szeretnétek, van még egy javaslatom, ami az én családomban bevált módszer. Egy evőkanál mézhez törj össze egy gerezd fokhagymát. Hagyd állni 10 percig, majd keverd bele a mézbe. Így egye meg a gyermek fél órával lefekvés előtt. A két dolog szinergikusan fog hatni és a gyógyulás garantált két napon belül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

scroll to top