A nagy tiomerzál leleplezés: higanyos oltóanyagok, autizmus és a gyermeked egészsége

Túl sok

Valószínűleg láttál már olyat,hogy a nővér behelyezi a fecskendőt egy nagy üvegbe, bizonyos mennyiségű folyadékot kiemel, majd a többi visszakerül az eredeti csomagolásba. Amennyiben szemtanúja voltál hasonló esetnek, akkor láttad, hogy hogyan csökkentik a saját költségeiket.

Azért, hogy minél több oltóanyagot eladhassanak viszonylag alacsony áron kitalálták a “multi-dózisú egységeket”, ám ezekbe könnyen kerülhetnek szennyeződések. Biztosították az embereket, hogy az oltóanyag tartályába nyitás és zárás során kerülő baktériumokat a tartósítószer rövid időn belül megöli.Ismerősen hangzik? Ez egy hasonló történet a vállalati Amerika viszonyáról a tartósítószerekkel. Ezzel pénzt spórolhatnak maguknak, míg a te egészségedet kockáztatják. Nagyon sok tartósítószer megtalálható ételekben is, a vakcinákban találhatók nem csak a baktériumokat és gombákat ölik meg, hanem kiterjedt neurológiai károsodáshoz vezethet, akár autizmusig is.

Thimerosal (magyar néven: tiomerzál)

A tiomerzál egy tartósítási lehetőség a vakcina gyártóknak. Elsőként Eli Lilly cége használta az 1920-as évek végén és az 1930-as évek elején, a cég 1940-es években kezdett el ilyen tartósítószerrel ellátott vakcinákat árulni. A tiomerzál 49.6 %-a higany,  metabolizált vagy lefokozott etil-higanyt tartalmaz. Higany, vagy pontosabban etil-higany a fő hatóanyag, aminek célja a szennyező kórokozók elpusztítása. Sajnos a higany ennél több mindent elpusztít.

Az amerikai Department of Defense szerint a higany veszélyes anyag, halált okozhat, ha lenyelik, belélegzik, vagy bőrrel érintkezik. Tanulmányok kimutatták, hogy miután főemlősöknek és más állatoknak is beadták az injekciót a higany felhalmozódott az agyukban. A higanymérgezés okozhat kardiovaszkuláris betegségeket, autizmust, szellemi  visszamaradottságot, diszlexiát és más idegrendszeri betegségeket. Ezért az FDA  (Food and Drug Administration – Amerikai Étel- és Gyógyszerhivatal) szigorúan szabályozza a higany ételbe és gyógyszerbe kerülését. Fogászati amalgám tömések és különféle oltóanyagok is tartalmazhatnak higanyt, ezekből pedig könnyen kerülhet az óceánokba is.

Sosem volt kérdés, hogy a higany mérgező-e. Az igazi kérdés az, hogy pontos mekkora az az adag a higanyból, amely már komoly mérgezést okozhat és, hogy milyen lehetséges következményei lehetnek a gyermekeinkre nézve ezeknek a “kis” adagoknak.

Eli Lilly és cége állítólag megválaszolták ezt a kérdést már 1930-ban. Szerintük nagyon alacsony rendű a tiomerzál mérgezési tulajdonsága, 1929-ben felkérték orvosaikat, hogy végezzenek kísérleteket  az Indianapolis-i városi kórházban agyhártyagyulladásban szenvedő páciensein. 1990-ben ezt a 60 éves bizonyítékot még mindig idézték egy vállalati prospektusban. Andrew Waters, aki Eli Lilly ellen pereskedett, azt állítja, hogy a vállalat  a legtöbb tanulmány kritikus pontjait nem hozta nyilvánosságra mostanáig sem.

Mindenütt betiltották, kivéve Amerikában

(Fordítói megjegyzés: a cikk írója nem tudja, hogy Magyarországon is forgalomban van ma is.) A következő példák valószínűleg megmagyarázzák, hogy miért tiltották be a tiomerzált több, mint 20 országban. 1977-ben egy orosz tanulmány kimutatta, hogy azok a felnőttek, akik szervezetében fellelhető volt etil-higany, vagy higany tiomerzál formájában, csak évekkel később szenvedtek súlyos agyi károsodásokat. Ezek a kutatások kimutatták azt is, hogy a tiomerzál mérgezés okozhat tubuláris nekrózist, idegrendszer sérüléseket, akár kómát vagy halált is. Ennek eredményeként 1980-ban Oroszország betiltotta a tiomerzál használatát gyerekoltásoknál. Dánia, Ausztria, Japán, Nagy-Britannia  és az összes Skandináv ország is betiltotta ezt a tartósítószert. Eli Lilly ragaszkodott az általa hitt igazsághoz, ám ezek 1999-ben megdőlni látszottak. Miután az oltást minden 15 gyerekből 12 megkapta, a nyilvánosság előtt még titkosabbá tették a tiomerzál lehetséges veszélyeit. Egy 1999-es tanulmány szerint a higany néhány gyermeknél genetikai vagy fejlődési rendellenességet okoz.

Ha a gyermekek szervezetében a higany elért egy bizonyos értéket, onnantól kezdve komoly problémákkal kellett szembenézniük. Néhány injekció, például a hepatitis-B, 12,5 mikrogramm higanyt is tartalmazhat adagonként. Ez százszorosa annak, amit az EPA  (Environmental Protection Agency – Környezetvédelmi Ügynökség) felső határnak szabott meg. A hepatitis-B nem az egyetlen oltás ami gyanúba keveredett.  Burton Goldberg az Alternatív gyógymódokban azt nyilatkozta, hogy egyre több összefüggést találnak a tudósok a tiomerzál és az idegrendszeri károsodások között. Egy riportban Dr. Vijendra Singh, a Michigan-i egyetem Gyógyszertani tanszékének igazgatója, elmondta, hogy nagyobb gyakorisággal fordul elő autizmus azoknál a gyerekeknél, akik megkapták a kanyaró, rubeola és mumpsz elleni oltásokat. A Nemzeti Vakcina Információs Központ bécsi és virginiai részleges észrevette, hogy nagy az összefüggés az MMR vakcinák és az autizmus jellemzői között. Az Agyhártyagyulladással Fertőzötteket Támogató Csoport jelentése szerint azoknál az angol gyermekeknél, akik megkapták az MMR oltást már 30 nap után jelentkeztek az autizmus tünetei. A diftériára, a szamárköhögésre és a tetanuszra kapott oltás (DPT) két, négy vagy csak hat hónap után mutatkoztak az autizmus első tünetei.

Mire az FDA hivatalosan megjelentette ezeket a híreket már túl késő volt. A baj már megtörtént.

Az autizmus és a tiomerzál közötti kapcsolat

Amerikában az autizmussal élők száma 500000-ről 1,5 millióra nőtt az 1980-as évek óta. Kaliforniában 273 %-kal nőtt az autisták száma 1993 és 1998 között. Marylandben  513%-kal nőtt az autisták száma ugyanebben az öt évben, és sok más állam is hasonlóan megdöbbentő adatokról számolt be. Néhány tudós azt állítja, hogy a becsült esetek száma 15-szeresére – 1500 százalékkal – nőtt 1991 óta, amikor is megduplázódott azoknak a védőoltásoknak a száma melyeket gyermekkorban kell beadni. Amíg 1991 előtt 2500 gyerekből csak egyet diagnosztizáltak autizmussal, manapság 166 gyerekből egy legalább  szenved ettől a betegségtől.

Kísérteties hasonlóság van azoknak a száma között akik megkapták a tiomerzált tartalmazó oltóanyagot és azok között akiknél az autizmus jelentkezett.  Manapság egy gyerek élete első 15 hónapjában nagyjából 21 védőoltást kap. Miután több tudós és aktivista is észlelte ezt az összefüggést, szívügyükké vált és nyomozást indítottak.

Statisztikai bizonyítékok a tiomerzál és az idegrendszeri betegségek közti összefüggésre

2000 júniusában, a CDC (Centers for Disease Control and Prevention / Betegség kezelés és megelőzési központ) összehívta a szövetségi képviselőket és az iparág képviselőit, hogy megvitassák a nyugtalanító bizonyítékokat. Tom Verstraeten, járványkutató elemezte a CDC adatbázisban található összes adatot, és arra a következtetésre jutott, hogy nagy valószínűséggel a tiomerzál a felelős az autizmus és más neurológiai rendellenességek kialakulásáért. Verstraeten elmondta, hogy korábbi kutatásokból is kiderült már, hogy igen szoros kapcsolat van a tiomerzál és a beszéd késések,a figyelemzavar, a hiperaktívitás és az autizmus  kialakulása között. Verstraeten szerint ha a statisztikát és az általa talált bizonyítékokat összehasonlítjuk, kiderül, hogy a vakcinák és a neurológia rendellenességek kialakulása között szoros a kapcsolat. Dr. Bill Weil, az AAP (American Academy of Pediatrics – Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia) tanácsadója és Dr. Richard Johnston, egy immunológus és egy gyermekgyógyász  a Colorado-i Egyetemtől hasonló problémával fordult a csoporthoz.

Mivel a CDC nem talált ok-okozati összefüggéseket, hamar felfüggesztették ezt az ügyet. Ezután a CDC megbízta az IOM-ot / Institute of Medicine – Gyógyszer Intézet /, hogy további vizsgálatokat folytassanak ez ügyben. Robert F. Kennedy Jr. ebben a tanulmányában akarta tisztázni korábbi állításait. Az IOM 2001-es jelentésében a Védőoltás Biztonsági Vizsgáló Bizottság elismerte, hogy a kapcsolat a tiomerzál és az idegrendszeri fejlődési zavarok között biológiailag elfogadható, de a bizonyítékokat nem fogadták el. A bizottság elrendelte a tiomerzál vakcinák fokozatos megszüntetését, ezzel csökkentve a csecsemők és gyerekek szervezetébe kerülő higany mennyiségét. Azonban ezeket a megállapításokat nem feltétlenül fogadták el. A 2000-es találkozón a tiomerzál és az autizmus közötti kapcsolatból, csak a tartósítószert tartották meggyőzőnek.

De mit is jelent az, hogy meggyőző? Nos, ez attól függ, hogy miről beszélünk. Az FDA szerint az a meggyőző, hogy az ő felfedezéseik tagadják a tiomerzál és az autizmus kapcsolatát. Egyedül Tom Verstraeten, a járványkutató véleménye tudta ezt a gondolatot egy kicsit megváltoztatni. 2000-ben Verstraeten még élénken kampányolt a tiomerzál ellen, mindaddig amíg a GlaxoSmithLkine fel nem kérte őt különböző kutatásokra, ekkor megváltoztatta a tiomerzálról alkotott negatív véleményét. 2003-től Verstraeten semlegesnek vallotta magát ebben a kérdésben. Majd 2004-ben, az őt ért kritikák után írt egy levelet a Pediatrics vezetőjének, melyben próbálta megmagyarázni a CDC és a saját cselekedeteit.

A Merck továbbra is forgalmazza a tiomerzál tartalmú vakcinákat

A Merck & Co. csökkentette a tiomerzál szintet az oltóanyagaikban és így forgalmazták ezeket tovább.  1999-ben egy közfelháborodást követően a Merck & Co. megszüntette a tiomerzál használatát a saját vakcináikban. 1999 szeptemberében a Merck bemutatta legújabb termékét, a tartósítószer-mentes oltóanyagot, de tovább folytatódott a tiomerzállal tartósított vakcinák árusítása egészen 2001-ig. Csak 2002-ben egy kongresszusi vizsgálóbizottság tudta végleg megállítani ezen vakcinák forgalmazását. Rep. Dave Weldon, R-Fla., Merck nevében vezetett félre mindenkit. A CDC tisztviselői úgy döntöttek figyelmen kívül hagyják Dr. Mark Geier, genetikus, valamint fia és kutatási partnere, David Geier figyelmeztetéseit. Dr. Geier szerint több, mint 5000 olyan cikk jelent meg, amelyek kétségbe vonják a tiomerzál vakcinák biztonságát.

Geier elemezte az adatokat és megállapította, hogy minél több tartósítószert kap egy gyermek, annál nagyobb eséllyel lesz autista. A CDC azt állította, hogy Geier visszaélt a CDC adatbázisában fellelhető adatokkal, csak azért, hogy segítsen bizonyítani saját elméletét. Úgy tűnik nincs elég bizonyíték, arra, hogy a tiomerzál és az autizmus között szoros a kapcsolat, így lehet, hogy a kormányzati vagy ipari érdekeket hamis adatokkal támasztják alá. Verstraeten elismerte,hogy ezek a meggyőző érvek, de nem tartja kizártnak, hogy más még meggyőzőbb érveket talál ezen megállapítás ellenkezőjére.

A nép a vakcina gyártók ellen

Mivel az egészségügytől nem várhatnak segítséget vagy felvilágosítást a tiomerzál veszélyeiről, ezért néhány szülő az ösztöneire hallgatva jogi lépéseket tesz az oltóanyag gyártó cégek ellen. Több, mint 4200 család indított pert a tiomerzál által okozott káraik miatt. Ezeknek a pereknek két fő célja volt; Először, hogy jóvá tegyék azokat a károkat, melyeket okoztak (főként az érzelmi, lelki károkat), másodszor pedig, hogy ezek a vállalatok kevesebb aggodalmat okozzanak később a közegészségügyben.

A pereknek nagyon lassan lett eredménye. Az első perek eredménye az 1986-os országos gyermekoltási törvény lett. Ez a törvény kimondja, hogy az áldozatok jogorvoslatot a bíróságon kereshetnek. A vakcina beadását követő három évben jelentkező tünetek miatt kérhetnek segítséget. Viszont egyes esetekben az autizmus tünetei nem jelentkeznek az első hat évben sem. Hiába követelték a tiomerzál tartalmú vakcinák gyártásának befejezését néhány nagy cég, például az Aventis, a GlaxoSmithKline, a Merck és a Johnson & Johnson sem állt le, így most a bíróság előtt kellett felelniük tetteikért.

A bizonyítás rendkívül problémás az ilyen esetekben. A tudományos adatok hiányával védekeznek, mivel nincs pontos bizonyíték arra, hogy a tiomerzál okozza az autizmust. A CDC tett egy nagyon alattomos lépést, eladta az adatokat egy magánvállalatnak, ami biztosítja, hogy az ügyvédek nem juthatnak hozzá semmilyen információhoz ezzel az üggyel kapcsolatban.

Az elmúlt öt évben a Kongresszus is támogatta a vakcina gyártókat, állítólag “biztonsági” okokból. 2002-ben valamilyen titokzatos módon a Homeland Security megakadályozta egy törvényjavaslat beadását a tiomerzállal kapcsolatban. A felháborodott szülök és aktivisták éltek az “ Eli Lilly Protection Act”-tel, ekkor Dick Armey azt nyilatkozta a CBS News-nak, hogy megpróbálta megakadályozni a módosítást, de a vakcina gyártók azzal fenyegetőznek, hogy bezárnak. Armey azt állította, hogy ez nemzetbiztonsági ügy. “Szükségünk van ezekre a vakcinákra,mi lesz ha az országot biológiai fegyverrel támadják meg?”

Ironikus, de szó sem volt külföldi biológiai terrorizmusról, ám az amerikai családok nagy részének életét teljesen tönkre tették ezek az oltóanyagok. 2003-ban Armey az általa kérvényezett törvény módosítás javaslatát felfüggesztette, de ez nem akadályozta meg abban, hogy továbbra is a vakcina gyártókat támogassa.

A Szenátus fő vezetője Bill Frist nem vett részt a tiomerzál-vitában, miután a gyógyszeripartól $873,000 -t kapott. Kennedy szerint Frist megengedhette magának, hogy belülről, titokban segítse az iparágat. Kennedy öt alkalmat is jelentett, amikor Frist megpróbálta lepecsételtetni a kormánnyal az oltóanyaggal kapcsolatos dokumentumait és megóvni Eli Lillyt az idézésektől. 2005-ben Frist megpróbálta bevezetni az S-3 nevű “Amerika védelme a terrortól” nevű törvényjavaslatot, amely tulajdonképpen minden tiomerzállal kapcsolatos felelősség alól felmentette volna a gyógyszeripart. Gyógyszergyártók, beleértve a Merck-et, a GlaxoSmithKline-t, az Aventis-t, az Eli Lilly-t és a Weyeth tudtak a veszélyekről,sőt egyre több bizonyíték utal arra, hogy a felső vállalati tisztviselők is tisztában voltak a problémákról és mégsem csináltak semmit.

A Los Angeles Times kiszivárogtatott egy titkos  feljegyzést, melyből egyértelműen kiderül, hogy a Merck & Co. belekeveri az oltóanyagokba a tiomerzált, pedig tudja, hogy ártalmas lehet a csecsemőkre. Állítólag, Dr. Maurice Hilleman, az egyik vezető tudós már 1991-ben figyelmeztette a Merck tulajdonosát arról, hogy mik a lehetséges veszélyek. Dr. Hilleman elmondta, hogy egy hat hónapos gyermeknél, aki rendszeresen kap védőoltásokat 87-szer több higany jut a szervezetébe,mint amennyi megengedett. A mai megengedett maximum tiomerzál szintnél 400-szor nagyobb volt az akkori.

Nemcsak a kormányzat és az ipari tisztviselők, hanem már a média is tagadja a tiomerzál okozta problémákat. Nemrég Robert Kennedy Jr. adott interjút az ABC-nek, melyben kritizálta a tiomerzált. Az ABC-t azzal vádolják, hogy azért nem akarja leadni azt az interjút, mert a gyógyszeripart kritizálja.

Folytatódik a vita a tiomerzálról

Talán ez a hatalmas vita elcsendesedik abban az öt éves ciklusban, amíg “ több kutatást” végeznek. Burton Goldberg megjegyezte, hogy egy hiba van a folyamatban,mivel figyelembe kéne venni azt is, hogy milyen az idegrostok “szigetelése”, ez már megmagyarázhatná azt, hogy a higany pontosan miért is okoz autizmust és idegrendszeri károsodást. Ezt is figyelembe véve elkerülhető lenne az epilepszia az idősebb autista gyerekeknél.

A tudósok keresik azt a biológiai kapcsolatot, ami erős összefüggést mutathat. A Northeastern-i Egyetem kutatói együtt müködnek a Nebraska-i Egyetem tudósaival, lehet, hogy a közelmúltban  megtalálták az okát annak, hogy a tiomerzál hogyan zavarja az agyi működést. Ha ezek a kutatások igaznak bizonyulnak, akkor az oltóanyaggyártók  nem tudnak a tiomerzál rejtett, káros hatásai ellen tenni.

Richard Deth gyógyszerész professzor és munkatársai megállapították, hogy a tiomerzál rossz hatással van a szénatomok működésére. Ezek a szénatomok jelentős szerepet játszanak a DNS funkciók megfelelő idegrendszeri fejlődésében. Továbbá a tudósok nemrég betekintést nyertek abba a folyamatba, amelyben a tiomerzál beleavatkozik a folsav metilációjába. Ez mechanizmus gátolja a bioszintézist, most B12 vitamint(metilkobalamin)adnak be autista gyermekeknek.

Higanyról, oltóanyagokról, tiomerzálról szakértőktől

“Ma már minden gyermekoltásból kell készíteni minimum egy higanymentes változatot, arra kérném a szülőket, hogy ha úgy döntenek beoltatják gyermekeiket, akkor mindenképp ezt a változatot válasszák. Higany beadása gyermekeknek, különösen csecsemőknek, akiknek az immunrendszere még fejletlen, olyan, mint egy támadás az immunrendszerre nézve.”

Stephen B. Edelson MD :Amikről az orvosa nem mesél az autoimmun betegségekkel kapcsolatban (65. oldal)

 

“Az 1999-es tanulmány szerint egy átlagos orvosi látogatáskor egy MMR és egy Hepatitis-B vakcina beadásakor a gyermek szervezetébe 62,5 ug higany kerül. Ez százszorosa a megengedett dózisnak. Ami ennél is rosszabb, az az, hogy vannak csecsemők, akik még több tartósítószert kapnak egy oltás alkalmával. Ha az oltóanyagot nem rázzák fel használat előtt, akkor az utolsó adagba marad rendkívül sok higany. Ha a te csecsemőd szerencsétlen ővé lesz az utolsó adag és súlyos agyi sérüléseket szenvedhet.”

Russell L. Blaylock MD:Az egészség és a táplálkozás titkai (166. oldal)

 

“Több ezer család állítja, hogy bizonyítani tudja videofelvételekkel és fényképekkel, hogy a gyermeke teljesen normális volt addig, amíg meg nem kapta a védőoltásokat, ezekre rosszul reagált a szervezete, később pedig autista lett. A beadandó oltások száma 1940-ben 3-ról 22-re nőtt, ezeket a gyerekek nagy része két éves kora előtt megkapja.”

Roger V. Kendall PhD : Wellness építése DMG-vel (104. oldal)

 

“Tudjuk, hogy a higany bizonyos fajtái zsírban oldódnak, ezért az agy különösen érzékeny a higany felhalmozódásra. Ezeket a fajtákat vakcina tartósítószerként használták. Az agyban a protein struktúrákhoz csatolja magát, itt nem zavarja a membrán funkciókat. Kötődve a sejthártyához, a higany megváltoztatja a hártya folyadék minőségét, merevebbé teszi azt, ez okozza a cella gyorsabb öregedését. A neurotubulusok gyártják a sejt tubulin nevű anyagot. Tudjuk, hogy ha a higany kölcsönhatásba lép a tubulinnal. A patkányokon végzett kísérletek egyértelműen kimutatják, hogy a higany felelős a tubulin 75%-os növekedéséért.”

Russell L. Blaylock MD : Az egészség és a táplálkozás titkai (53.oldal)

 

“Az újszülött csecsemőknél különösen nagy kockázattal jár egy higanytartalmú vakcina beadása, mivel nagyobb eséllyel szenvednek szervi károsodást. A tápcsatornában, a májban, a hasnyálmirigyben, a vesében és az immunrendszerben tud a legkönnyebben felszívódni a higany. Kutatások kimutatták, hogy kanyaró elleni oltás beadása után autista gyerekeknél gyakrabban jelentkeztek krónikus, gyulladásos bélbetegségek.”

Élet Fejlesztési Alapítvány : Betegségek megelőzése és kezelése (153. oldal)

 

“Tanulmányok szerint az autista gyerekek szervezetében nagyon sok higany található,amire a higanytartalmú vakcinákon kívül más okot nem találtak. Ez a higany-szint megegyezik az iparban már mérgezőnek nevezhető szinttel. Rengeteg autizmussal foglalkozó klinika drámai javulást figyelt meg a gyermekek viselkedésében, amikor a higanyt megpróbálták kiüríteni a szervezetükből. Az eredmény attól is függött, hogy milyen hamar távolították el a higanyt, bár minden esetben maradandó károsodást figyeltek meg. Csecsemők esetében, az agyi reparatív képesség miatt az óriási javulás  lehetősége is ott van. A legnagyobb probléma az, hogy az autizmus miatt más fertőzést is könnyen elkaphatnak, például gyomor-, immun-, idegrendszerrel  kapcsolatos betegségeket, ezért néhány gyermek alultápláltsággal is küzd. Néhány elkötelezett segítőnek köszönhetően vannak olyan gyerekek, akik hosszas küzdelem után, de visszatérhetnek a normális életbe, és meggyógyulnak.”

Russell L. Blaylock MD : Az egészséges táplálkozás titkai (166. oldal)

 

“A higanymérgezés az autizmus feltételezett oka, egyes tudósok szerint 1984 és 1994 között tízszeresére nőtt az autizmussal diagnosztizált gyerekek száma. Pontosabban a higany alapú tartósítószer, a tiomerzál, melyet nagyon sok oltóanyagba kevertek. A thmierosal-mentes injekciók elérhetőek. Ha olyan gyermeked van, aki nemsokára oltást kap, mindenképp kérdezz rá, hogy az oltóanyag nem tartalmaz-e tiomerzált. Ha mégis nem kívánt fém kerül a szervezetébe, a moszat, annak nélkülözhetetlen ásványi anyagai (kalcium, magnézium) segíthetnek eltávolítani ezt.”

Phyllis A. Balch : Diéta és Wellness receptek (198. oldal)

 

“A DPT vakcina 45.000 esetben okoz autizmust évente Amerikában, a kanyaró-mumpsz-rubeola (MMR) injekció 10000 esetből 15-ször okoz mentális zavart, gyomor-bélrendszeri károsodást, és növeli a halálozás lehetőségét 6-12 hónapos korban. Jelenleg több, mint 500.000 autizmussal élők száma Amerikában. Svédországban és Hollandiában ennek száma 0, mivel nem használtak olyan oltóanyagokat, amelyek ilyen súlyos betegséget okozhattak volna. Ettől a  mentális betegségtől szenvedők visszafogott személyiségekké válnak, képtelenek beszélni, erőszakosak lesznek és álmatlanságtól szenvednek. Ezen tünetek kialakulásáért felelősek lehetnek még a csecsemőkorban használt antibiotikumok, vitaminhiány vagy tej és adalékanyag allergia.”

Joseph B. Marion : Anti-Aging Manual ( 450. oldal)

 

“Egyre több oltást javasolnak, különösen az újszülötteknek, vigyázni kell, nehogy higanytartalmút ajánljanak. Több, mint 22 oltást kellene beadni egy gyereknek két éves kora előtt!”

Russell L. Blaylock MD : Az egészséges táplálkozás titkai (64. oldal)

 

“Egy elmélet szerint, nagyon ritka esetekben a gyermek immunrendszere teljesen legyengülhet, amikor megkapja a kanyaró-mumpsz-rubeola védőoltást (MMR). Ennek következtében a gyermek emésztőrendszere nem képes lebontani bizonyos fehérjéket, illetve abnormális agyi fejlődés is kezdetét veszi. Vannak akik szerint egy bizonyos diéta lenne a megoldás, melyből az olyanok, mint a búza és a tejtermékek nem szerepelnének, így vissza lehetne fordítani a betegséget. Kutatásokat fognak végezni ezen elmélettel kapcsolatban Az Orvostudományi Intézet bizottság 2001-es jelentése szerint nem lehet párhuzamot vonni az MMR vakcina és az autizmus között. A bizottság azt javasolta, hogy ne legyenek változtatások a gyermekvédőoltások terén.”

Ellen Mazo és Keith Berndtson MD : Az immunrendszer előnyei ( 292. oldal)

 

“Ahelyett, hogy az összes higannyal szennyezett vakcinát visszavonnák, azt tanácsolják, hogy a szülők oltassák  be gyermekeiket ezekkel, amíg az új oltóanyagok el nem készülnek. Két orvosi szakszervezet különböző véleménye, az egyik szerint sokkal rosszabb az a betegség amiben a higannyal szennyezett oltás miatt szenvednek, mint az ami ellen eredetileg be lettek oltva, míg a másik azt javasolja, hogy továbbra is szükség van ezekre az injekciókra. Meglepő volt, amikor bizonyos vizsgálatok során kiderült, hogy több orvos is részesedést kapott az oltóanyaggyártóktól, csak azért, hogy az ő oltóanyagukat adják be. Ők feláldozták gyermekek millióinak egészségét és inkább a saját zsebüket tömték meg. “

Russell L. Blaylock MD : Az egészséges táplálkozás titkai (167. oldal)

 

“Az autizmus tünetei nagyon hasonlítanak a higanymérgezéséhez. Immunrendszerben fellépő zavarok és látási zavarok. Ha időben kivonják a gyermekek szervezetéből a higany és más nehéz fémeket, talán kisebb az esélye a maradandó károsodásnak. Legtöbb autista egyénnek rossz a mája, alacsony az antioxidáns és glutathion szintje.Tény, hogy a vakcinák hatékonyak, de a termelés során sokkal körültekintőbben kell eljárni. A jelenleg gyártott vakcinák is tartalmaznak olyan káros anyagokat, mint a higany. A kapcsolat a vakcinák és az autizmus között sokkal erősebb, mint azt az orvosi közösség hajlandó elismerni, ezen a téren sürgős kutatásokra lenne szükség.”

Roger V. Kendall PhD : Wellness építése DMG-vel (105. oldal)

 

“Már az oltási programok kezdetétől használták a tiomerzál nevű tartósítószert. Ez egészen a közelmúltig így volt, amikor a szülők és a szakértők annyira felháborodtak, hogy a hatóságok betiltották ezt a tartósítószert. Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia és az Amerikai Családsegítő Akadémia sem figyelmeztette sem a gyerekorvosokat, sem a szülőket, pedig kénytelenek lettek volna. Már 60 évvel ezelőtt ismert volt a higany mérgező hatása, de úgy tűnik a gyártók sokkal jobban aggódtak azok miatt a perek miatt amiket hazugságaik miatt kellett volna elszenvedniük.”

Russell L. Blaylock MD : Az egészséges táplálkozás titkai (165. oldal)

 

“A 2001-es Orvostudományi Intézet jeletéséből kiderül, hogy az intézet azt sugallja, hogy nincs kapcsolat az MMR vakcina és az autizmus között. A bizottság azt javasolja, hogy ne változtassanak a gyermek védőoltási rendszeren. A másik ehhez hasonló betegség az Alzheimer-kór. Ez egy olyan degeneratív betegség, amely megtámadja az idegsejteket az agyban. A szellemi állapot teljesen leépül, a memória pedig egyre csak romlik. A tudósok egyenlőre azt vizsgálják, hogy milyen kapcsolat lehet az aminosav glutamát és az ideg-sejt gyilkos között. A kutatók részéről felmerült egy olyan gondolat is, mely szerint az Alzheimer-kórt részben egy vírus is okozhatja.”

Ellen Mazo és Keith Berndtson MD : Az immunrendszer előnyei (292. oldal)

 

“1975-től, az MMR oltás bevezetése óta Amerika minden államában 200-500 %-kal nőtt az autista gyerekek száma. Például Dan Burton egészséges unokája 9 betegségre kapott injekciót egy nap alatt. Ezután nem sokkal autizmust diagnosztizáltak nála.”

James Howenstine MD : Bevezetés a  természetes egészségügyi termékek világába ( 267. oldal)

 

“Valószínűleg az amerikai gyerekek 20 %-a, azaz minden ötödik szenved valamilyen szellemi fogyatékosságtól – mondta Harris Coulter, PhD. a Center of Empirical Medicine alapítója és igazgatója, Washingtonban – Ezek a számok megdöbbentettek minket is. A fogyatékkal élőknél szinte minden esetben jelentkezett agyvelőgyulladás. Ezt okozta az Egyesült Államokban és más iparosodott országokban a gyermek oltási program. Hogy pontosak legyünk, több millió amerikai gyermek és felnőtt szenved autizmustól, mentális retardációtól, diszlexiától, hiperaktivitástól és más egyéb betegségektől ,melyeket valamelyik gyermekkori betegség ellni vakcinának köszönhetnek.”

Burton Goldberg : Alternatív gyógymód (1101. oldal)

 

“Martin megfigyelte, hogy egyre több krónikus fáradtsággal, hiperaktivitással és autizmussal küzdő ember van, köszönhetően a vakcinákban található szennyező anyagoknak.”

Leonard Horowitz : HÍV és ebola (493. oldal)

 

“Ha kicsit visszatekintünk láthatjuk, hogy 1971-1980-ig Kaliforniában évente 100-200 új esetet regisztrálnak, íg 2002-ben már 3577-et. 1980 óta dokumentálják Kaliforniában az autistákat és a számuk folyamatosan nő. Ha lebontjuk a statisztikát, akkor 1994-1995 között naponta átlagosan két új autistát regisztráltak. 2001-ben naponta 8-at, 2002-ben ez a szám 10-re nőtt. Higanyt tartalmazó oltóanyagokat még ma is használnak, beleértve a legújabb Amellett nevűt is, így Kaliforniában akár 41 is lehet azoknak az oltásoknak a száma, amit még két éves kor előtt be kell adni. Időbe fog telni, mire a higanytartalmú oltásokat megszüntetik. Az autizmus tünetei nagyon hasonlítanak a higanymérgezéséhez. Immunrendszerben fellépő zavarok és látási zavarok. Ha időben kivonják a gyermekek szervezetéből a higany és más nehéz fémeket, talán kisebb az esélye a maradandó károsodásnak. Legtöbb autista egyénnek rossz a mája, alacsony az antioxidáns és glutathion szintje.”

Roger V. Kendall PhD : Wellness építése DMG-vel (105. oldal)

 

“Az 1990-es években 1000%-os volt az autizmus növekedése, ezért egyes kutatók összefüggésbe hozták ezt a rendkívüli növekedést a higanytartalmú vakcinákkal. Konkrét oltási sorozatoknál megfigyelhető, hogy a beoltottaknál megnőtt a fiatalkori cukorbetegség is. Néhány ausztrál őslakos közösségben minden második gyermek meghalt röviddel az oltás után.”

Walter Last : Természetes mód a gyógyulásra (309. oldal)

 

“Jelenlegi becslések szerint 10.000 élve születésenként 40-67 gyerek lesz autista. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt évtizedben 1000 %-kal nőtt az autisták száma. A 2003-as statisztika szerint 31 %-kal nőtt az autista gyerekek száma Kaliforniában.”

Roger V. Kendall PhD : Wellness építése DMG-vel (104. oldal)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top