Védelmi pénz a védőoltásokért?

Túl sok

Miközben a legfrissebb ausztrál állami oltóprogramról olvastam az a balatonparti jelenség jutott eszembe, amikor bejön pár rosszarcú ember a vendéglődbe és felajánlják a védelmüket. Nem mintha előtte úgy érezted volna, hogy veszélyben vagy.

Ám ha nem fizetsz nekik attól kezdve rendszeresen, akkor majd veszélyben leszel.

Az ausztrál kormány, annak is a feje Tony Abbott miniszterelnök tegnap bejelentette, hogy megszünteti a segélyek és a gyermekgondozással kapcsolatos juttatások folyósítását azoknak a családoknak, akik nem kérik a gyermekük beoltását. Mindezt egy olyan országban, ahol az oltottsági arány – hála a kitűnően működő propagandának – 90% feletti.

Miért tartja szükségesnek a miniszterelnök mégis fellépni azon szülők ellen akik nem szeretnék minden kitalált betegség ellen, sebtében kifejlesztett vakcinával beoltatni a gyermeküket még mielőtt bármi hatástanulmány készülne annak hosszú távú előnyeiről vagy hátrányáról? Erre nincs közegészségügyi indok. Éppen úgy nincs, mint védelmi pénzt fizetni a maffiának.

Ki fertőz kit?

A fenti rendelet ami a felelősen gondolkodó szülőket hivatott megregulázni azon a feltevésen alapul, miszerint a nem oltott gyerekek megfertőzik az oltottakat és ezért közveszélyesek. Ez akár még logikusan is hangozhatna, bár ha valaki védett, akkor védett és nem kellene aggódni azon, hogy Dzsonika a szomszéd padban milyen vírust is hordoz magában.

De a helyzet ennél árnyaltabb. Számos olyan vizsgálat készült, ami éppen azt igazolta, hogy az oltott gyerekek fertőzik meg azokat akik nem kaptak oltást.

2009 és 2013 között hét olyan tanulmány készült ami szerint az oltott csecsemő 80-100%-a bocsátott ki magából az oltás során kapott élő rotavírust, ráadásul ezek módosult, fertőzőbb formáját.

A tanulmányok egyike azt is vizsgálta, hogy az eredeti vírus, amit a vakcina tartalmazott hogyan kereszteződött a vad rotavírus génkészletével és vált fertőzővé anélkül, hogy lenne ellene védőoltás.

A tanulmányt olvasva persze az is kiderül, hogy a be nem oltott, de az oltott társaiktól megfertőződött egyedek jellemzően anélkül fertőződtek meg, hogy ezt észrevették volna. A korábbi fertőzésről feljegyzés nem készült, mindössze a vérükben kimutatható ellenanyag és a megszerzett immunitásuk utal a korábbi fertőzésre.

Ennek fényében azt mondani, hogy az oltatlan gyerekek jelentik a közegészségügyi kockázatot nem más mint a tények 180 fokos elferdítése. Éppen azt olvashatjuk ki az eredményekből, hogy a beoltott gyerek jelent veszélyt a vele együtt élő oltatlanra.

A végére egy kis összesküvés-elmélet

1978-ban a Magyar Televízió nagy sikerrel játszotta a Vakáción a Mézga család című sorozatot. Ennek mint a 13 epizódja megtekinthető a Youtube-on. Egy kivételével. Az 5. epizódban elhangzik egy zseniális párbeszéd Máris áldoktor és a sziget kormányzója között arról, miért nagy üzlet a védőoltás.

Na, erről az egyetlen fejezetről a Youtube levette a hangot. Mint írják: “Ebben a videóban szerzői joggal védett hangsáv volt.

Minden epizódban és száz Youtube videóból kilencvenkilencben szerzői joggal védett hangsáv van. De valamiért csak a védőoltást cikiző rész lett elnémítandó a jogtulajdonos MTVA számára. Nem gondolnám, hogy ez azért történt így, mert egy tévés reklámblokk nyolcvan százalékát gyógyszergyárak töltik meg pénzzel.

Forrás: Intussusception risk after rotavirus vaccination in U.S. infants.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top