Autizmus – új remény

Az egyesült Államokban ma minden 88 gyerekből egyet autizmussal diagnosztizálnak. Kínában autizmussal érintett valamilyen mértékben 55 gyerekből egy. Európában és a világ többi részein az arány hasonló.

autizmus előfordulás statisztikaAz autizmus egyszerre orvosi és társadalmi kihívás. Az elmúlt évtizedben tapasztalható növekedés minimum aggodalomra adhat okot mindkét szinten. A történelemben korábban még egyetlen betegség esetén sem kellett szembenéznünk ilyen arányú növekedéssel és a társadalom ilyen széles rétegét érintő egészségügyi problémával.

Az alábbi diagram az elmúlt 40 év eredményét mutatja. Azét a 40 évét, amikor már gőzerővel a megoldást kerestük. Mivel a megoldások közt a gyógyszeres és az orvos-biológiai megközelítések egyaránt teret kaptak, talán itt az ideje összegezni a tapasztalatokat.

Gyógyszer vs. Orvosbiológia

Az alábbi két grafikon 150 autizmussal foglalkozó kutatás 27000 szülőjének kikérdezéséből összegezte az eredményt. Az Autism Research Institute (ARI) által közreadott eredményből világosan kitűnik, hogy az orvosbiológia kezelés 81%-al biztonságosabb a gyógyszeres kezelésnél, miközben 60%-al hatékonyabb annál.

autizmus alternatív kezelés

Jogosan merülhet fel az a kérdés minden érintettben, hogy mi az oka ennek a jelentős eltérésnek. Az utóbbi évek eredményei az autizmus okának felderítésében jelentős változást hoztak a probléma alapvető megközelítésében. Míg korábban elfogadott volt a vélemény, miszerint 90%-ban genetikai okokra vezethető vissza a probléma, a közelmúltban egy Stanford Egyetemen folytatott, ikreken végzett kutatás kimutatta, hogy csupán az esetek 38%-a magyarázható genetikai okokkal, míg a zöme: 60% kizárólag környezeti tényezők következménye.

Egyre több bizonyíték áll rendelkezésünkre arról, hogy szabályozatlan vagy abnormális immunválasz szerepet játszik az autizmus bizonyos formáinak kialakulásában. A citokinek és más immunrendszer “termékek” széles körben befolyásolják az idegsejtek működését. Ez befolyásolja a hangulatot és az alvást éppen úgy, mint más neurológiai megnyilvánulást.

Az amerikai Environmental Working Group által végzett 2004-es vizsgálatban átlagosan 200 ipari vegyszert mutattak ki az újszülöttektől levett köldökzsinór-vérből. A csecsemők és a növekedésben lévő gyermekek különösen érzékenyen reagálnak a vegyi anyagokra, még egészen kis dózisoknál is. És az egész fejlődő szervezetből az agy ami leginkább sebezhető.

Elképzelhető, hogy számos egyéb összetevő is szerepet játszik a betegség kialakulásában, de úgy tűnik, hogy mindegyik esetben közös az, hogy a környezeti tényezőkre visszavezethető nem megfelelő immunválasz jelentős szerepet játszik a dologban.

Új remény az autizmussal küzdőknek

Dr. Shui-yin Lo által vezetett csoport évek óta kísérleteket végez az általuk kifejlesztett un. stabil víz-klaszterekkel. Korábban is ismeretes volt, hogy a stabil víz-klaszterek jelentős hatással vannak az emberi immunrendszerre. Mára egy egész kezelési módszer fejlődött ki a felfedezés hatására, amit Dr. Lo autista gyerekek és szüleik bevonásával hozott létre.

Az első vizsgálatok

autizmus hőtérképes fotóNéhány évvel ez előtt figyelt fel arra, hogy az autista gyermekek létfontosságú testrészei sokkal melegebbek, mint az egészséges társaiké és ezt a jobboldali termo-fotókkal úgy tudta mérni és igazolni, hogy az teljesen veszélytelen a paciensekre.

A kezelés során egyszerűen az általa Double Helix Water névre keresztelt stabil vízklasztereket tartalmazó vizet adott a gyerekeknek és pár perc múlva újra fotózta őket.

Az eredmény ígéretes és megdöbbentő egyszerre. Az látható a termikus képeken, hogy a jobb oldalon, amely mindössze 20 perc különbséggel készült, a betegségre utaló különbség teljesen eltűnt. Természetesen azokon, akik csupán tiszta vizet ittak semmilyen különbséget nem tudtak kimutatni.

Az első eredmények után hamarosan toborzott autista gyerekkel élő családokat és folytatta a vizsgálatokat.

Esettanulmány 1

Az alábbi “előtte-utána” képek egy 2.5 éves autista fiúról készültek. A kezelést megelőzően kortársaival összevetve az alsó 25%-os tartományban volt a testmagassága és testsúlya. Csak kúpok adása mellett volt képes székletet üríteni és alapvetően nem mutatott érdeklődést az étkezés iránt. Kizárólag tejet volt hajlandó elfogadni. Alvási problémái voltak, rengeteget sírt és kiabált, félt kimenni a környezetbe és játszani a lakáson kívül.

autizmus double helix water hőkamerás vizsgálat

A felső sor kép a kezelés első napján készült róla. Az alsó képsorozat 6 héttel az után készült, hogy elkezdték alkalmazni nála a stabil vízklasztert, mint kizárólagos kezelést.

autizmus gyerek 4 évesA hatodik héttől kezdve nincs szüksége kúpokra hogy üríteni tudjon, látványosan kevesebb volt a sírás és hisztizés, és nagyon sokat javult a társadalmi érintkezése a nagyszüleivel és másokkal. Szülei számos drámai változásokat figyeltek meg nála.

A gyermek folytatta Dr. Lo programját. Most négy éves, az egészsége folyamatosan javul. Megfelelően fejlődött az olvasási, matematikai, fizikai, szociális és kommunikációs készsége. Mára elérte a korosztályának megfelelő átlagos magasságot és testsúlyt.

Nagyon is lehetséges, hogy a korai beavatkozás megállította a készségeinek romlását és várhatóan egészségesen fog felnőni.

A jobboldali képen ő látható 4 évesen.

Esettanulmány 2

Két 17 éves iker testvér. Egyikük közepesen, a másik súlyosan autista. Szüleik mindent megpróbáltak korábban, beleértve az orvosi kezeléseket, oxigénterápiát (HBOT), a táplálkozási javaslatokat, neurológust, pszichiátert, gyógyszereket, stb.. A megszámlálhatatlan mennyiségű pénz és erőfeszítés ellenére semmi nem segített. Amikor elérték a pubertás kort, az állapotuk tovább romlott. Amikor Dr. Lo először megmutatta nekik a stabil vízklaszter hatását a testhőmérsékletükre, a szülők úgy döntöttek, hogy leállnak a gyerekek gyógyszerezésével és belevágnak a programba.

Három hónap elteltével a kognitív képességekben alig tapasztaltak változást, de kitűnő eredményeket értek el az un. utánzásos teszteken.

autizmus eredmény statisztika

Viszont a 4. illetve egyikük esetében az 5. hónaptól látványos változás kezdődött. Javult a beszédkészségük, a tudatosságuk, jobb lett a szemkontaktusuk, javult az alvásuk és rendkívüli módon lecsökkent a korábban jellemző agresszivitás és dührohamok.

Immár három éve folytatják a programot és sikerült őket normál iskolába iratni. Egyikük 5 akadémiai évet végzett el és vizsgázott le egyetlen év alatt.

Jelenleg Dr. Lo programját a világ öt pontján folytatják kísérleti jelleggel:

  • Pasadena, California, USA – Az első kutatási program 2010-ben lezárult, amiben 11 autista gyerek vett részt 3 hónapon át. Mindegyiküknél javulás állt be valamilyen mértékben és 8 esetben állt be jelentős javulás. Megállapítást nyert, hogy azoknál volt jelentősebb a javulás, akik nem gyógyszer mellett, hanem a gyógyszerről leállva kapták a kezelést. Jelenleg új tanulmány van folyamatban, amibe 3 hónapos programon tesztelik a gyerekeket hetente.
  • Panama City, Panama – Dr. Richard Velasquez and Dr. Lo, 13 autista gyereken és közvetlen családtagjain végez vizsgálatot. Az első tanulmány 2012-ben lezárult és 100%-os eredményt értek el az összes résztvevő beszámításával. A tanulmányt jelenleg is folytatják.
  • Nanjing, Kína – 2012-ben kezdődött egy vizsgálat, ami még folyamatban van.
  • Schenzhen, Kína – A Nanjin-ban végzett vizsgálat másolata zajlik és az előzetes eredmények bíztatóak.
  • Peking, Kína – 2013 áprilisában indult egy sokkal nagyobb számú csoporton végzett vizsgálat, egy kínai kutató cég finanszírozásában.

A Double Helix Water élettani hatásairól Dr. Sui-Yin Lo által szerkesztett 40 oldalas elektronikus könyv letölthető INNEN.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top