HPV oltás egyik mellékhatása?

A javuló gazdasági mutatók ellenére és annak ellenére, hogy miniszterelnökünk elvárássá tette a szülést minden magyar nő számára, a demográfiai adatok valami problémát jeleznek. Nem csak hazánkban, de a fejlett nyugati államok legtöbbjében.

Finnország születési aránya a 150 év alatt nem látott alacsony szintre esett. Dánia kormánya reklámkampányba kezdett, hogy ösztönözze a párokat a „Do it for Denmark” -ra, és Lengyelország is hasonlóra vetemedett amivel állampolgárait nyulakhoz hasonlította.

Amikor a szakemberek nyilatkoznak, leggyakrabban a társadalmi tényezőket hibáztatják. Az anyaság helyett a karriert előnybe helyező fiatal nőket, vagy a házasságot és az apaságot halogató férfiakat. De van egy jelenség, amit eddig senki nem vizsgált vagy említett. Az olyan fiatalok számának növekedését, akik nem választották gyermektelenséget, hanem szenvednek tőle.

Pár hónapja egy példátlan tanulmányt jelentettek meg, amely egy több mint nyolc millió amerikai nő adatait vizsgálta, és talált egy 25 százalékos növekedést, amely egyetlen gyógyszer megjelenéséhez kapcsolódik, amit a fiatal nők mindössze egy évtizede kapnak. Erről azonban hallgat a közegészségügy, az orvosi szakma és a média is.

Közös nevező a meddőségi ráta romlása mögött

Egy tanulmány jelent meg a Toxikológiai és Környezetvédelmi Közlönyben (Journal of Toxicology and Environmental Health). A humán papillomavírus (HPV) vakcinát kapott nők szülőképességét hasonlította össze azokkal, akik nem kapták meg az oltást.
Az eredményt külön vizsgálták a teljes korosztályra (25-29 évesek). A HPV-vakcinát nem kapott hölgyek 60 százaléka legalább egyszer volt terhes a vizsgált időszakban, míg a HPV oltást kapott nők közül csak 35%.
A házasságban élő nők esetében külön számoltak. A különbség itt is körülbelül 25% volt. 75 százalékuk esett teherbe aki nem kapta meg az oltást és 50% azok közül akik oltva voltak.

“Az eredmények arra utalnak, hogy a HPV-oltást kapó nők kisebb valószínűséggel esnek teherbe, mint az azonos korú nők, akik nem kapták meg az oltást.”

Persze ezt senki hivatalosan nem fogja elismerni. Sem a közegészségügyben, sem a gyógyászatban, sem a fősodrású médiában egy olyan időszakban, amikor az oltásellenesség börtönbüntetéssel sújtható. Inkább kántálják a „biztonságos és hatékony” mantrát, amelyet a Merck és a GSK gyógyszergyártók kitaláltak és hirdetnek. Ez ugyanis milliárdokat ér.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

scroll to top