Próbáltad már a digitális méregtelenítést?

A mai digitális korszakban már nem sok olyan ember van, akinek ne lenne a füléhez ragasztva a mobiltelefon vagy a kezében a tablet. Gondoljon csak bele! Reggel a mobiltelefon ébresztőjére ébredünk, majd megnézzük az e-maileket a tableten és bemegyünk dolgozni a munkahelyünkre, ahol beülünk egy gép elé vagy épp állunk előtte.

Mit szólna egy digitális méregtelenítéshez?

Ez nem jelent semmi egyebet, mint 24-72 órára megszabadulni a kütyüinktől, ami azt eredményezi, hogy kipihentebbek leszünk és több időt tölthetünk a környezetünkkel is. Belegondolt már abba, hogy ez mekkora változást jelentene?

Íme néhány tipp, hogy miként tudja ezt megvalósítani:

✓ Válassza ki az Önnek megfelelő alkalmat!
A legtöbb ember számára ez vagy a hétvége vagy egy ünnepnap. Ha ez önnek a hétköznap, akkor hajrá! Lásson hozzá!

✓ Szóljon az embereknek előre!
Ügyeljen arra, hogy tájékoztassa a környezetét, hogy mire készül, ne érje őket váratlanul. Adjon opciót, hogy ha fontos dolgot szeretnének elmondani, hogyan kerülhetnek Önnel kapcsolatban.

✓ Tervezzen be programokat!
Olvasson, menjen el sétálni, kiránduljon! Ha szeret fotózni, tegye azt. Vegye észre, hogy milyen szép környezetben él.

✓ Szerezzen be egy ébresztőórát!
Ahhoz, hogy időben fel tudjon kelni, szüksége lesz egy ébresztőórára. Szerezzen be egyet és tegye jó messzire a telefonját az ágyától.

✓ Változtasson a rutin feladatokon!
Az e-mail olvasás helyett reggelizzen kényelmesen a családdal, utána olvasson újságot. Ha ideje engedi meditáljon egy fél órát. Ha zenét akar hallgatni, azt se a telefonján tegye, vagy ha másképp nem megy, akkor állítsa be a repülős üzemmódot.

✓ Minimalizálja az alkalmazásokat!
Törölje le a nem használt alkalmazásokat telefonjáról és gépéről is. Iratkozzon le a felesleges e-mailekről, végülis minek annyi szemét?!

✓ Végül, ismételje meg ezeket évente többször!
Tegye szokássá ezt a módszert. Havonta egyszer legalább iktasson be egy ilyen napot és élvezze a digitális kütyük nélküli életet!

Természetesen, ha nem tudja teljesen kiiktatni egy napra sem az életéből eszközeit, akkor már az is jó lehet, ha legalább csak napi egyszer néz rá. Egyénileg változhat kinek mi fér bele, de törekedjen rá, hogy minél kevesebbet használja őket. Ha egyedül van menjen táborokba, ha pedig családos, vigye őket kirándulni. Higgye el szuper élményben lesz része!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top