Jó hír a csokoládé rajongóknak!

Sok írást olvashatunk, azzal kapcsolatban, hogy a csokoládé milyen hatással van a szervezetre. Megoszlanak a vélemények, azonban a magas kakótartalmú, úgynevezett étcsokoládénak sokkal több előnye van a többi csokoládéval szemben.

Húsvét előtt nagyon aktuális téma lehet, hogy milyen csokit tegyen a gyerekek csomagjába. Engedje meg, hogy segítsünk!

Kevés olyan ember van, aki ne szeretné az étcsokoládét. Sokan félve falatozgatnak belőle, tartva a súlyfeleslegtől, pedig számtalan jótékony hatása is van! Lássuk, melyek ezek!

✓ Antioxidáns védelem
A csokoládéban található flavonoidok nagyon erős oxidánsok. Megkötik a szabad gyököket és elősegítik a megfelelő véráramlást.

✓ Hidratálás
A sötét csokoládéban megtalálható vas, kalcium, réz, magnézium, cink és B-vitaminok támogatják az egészséget. A közhiedelemmel ellentétben a csokoládé nem függ össze a pattanásokkal.

✓ Stressz kezelés
Az étcsokoládé képes csökkenteni a stressz hormon szintjét és támogatja a szerotonin szintjét a szervezetben. A csokoládé, a chili és a csípős ételek is beindítják az agyban az endorfin termelését. Fogyassza őket, de csak mértékkel!

Természetesen a csokoládé fogyasztásnál a mértékletesség és a minőség dominál. Fontos, hogy 60-70%-os csokoládét válasszunk és lehetőleg olyat, amiben nem vagy csak kevés hozzáadott cukor található. Kerüljük a töltelékes formákat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top