Andrei Baciu majdnem miniszter lett

Még ki sem nevezték, már meg is bukott az új román egészségügyi miniszter. Az ok: túl jól nézett ki. Bár a hivatalos indoklás szerint az alsónadrágos képei miatt kellett a jelölését sebtében visszavonni, de valljuk be ez csak félremagyarázása a valóságnak. Ugyanis a politikusaink legtöbbjéről már láthattunk alsónadrágos képet egy-egy strandon elkapott fotón, mégsem kellett nekik azonnal lemondaniuk emiatt. Nem az alsógatya vagy a fürdőruha miatt kellett a politikusnak visszalépnie vagy lemondania hanem a löttyedt has hiánya miatt.

A kinevezés ellen tüntetők két dolgot kifogásoltak Dr. Baciu jelölésében: a fiatal korát és a kockahasáról elterjedt fotókat. Senki meg nem kérdőjelezte szakmai felkészültségét vagy azt, hogy politikailag megbízható mondható vagy sem. Ezek vagy rendben voltak, vagy az idő úgyis igazolta volna bárkinek is van igaza. Magyarországon is láttunk az elmúlt évben annyi kétbalkezes egészségügyi minisztert, hogy már szinte az a gondolatunk, hogy a tehetetlenség előfeltétel a jelöléskor.

Ma, amikor az orvosok átlag életkora férfi orvos esetén 10, női orvos esetében 6 évvel rövidebb, mint az átlagpopulációnál (magyar adat) nem is várhatunk egy ilyen konzervatív szakmától mást, mint a rebellisek azonnali kifütyülését – mindegy milyen indokkal. Dr. Baciu akkor is megbukott volna, ha történetesen nem fehérnemű modellként keresi meg az ösztöndíja kiegészítésére a pénzt.

Dagadt egészségügyi miniszterek

A fenti képgalériát megtekintve láthatjuk dr. Maggie de Block belga egészségügyi minisztert, dr. Gaetan Barrette-t, a kanadai Quebec tartomány egészségügyi miniszterét és Sarah Hoffman-t aki pedig ugyan azon ország Alberta nevű tartományának egészségügyi minisztere. Ők csont nélkül elfoglalhatták a bársonyszéküket, pedig szerintem gondot okozna nekik egy kör futás a háztömb körül és várhatóan pár éven belül a saját maguk által irányított rendszer áldozatai lesznek valamelyik kardiológián.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top