Pszichiáter ál-főorvos tobzódik a Merényiben

Dr Funk Sándor egy igazi sztár. Nincs magára valamit is adó televízió vagy lap aki nem adna a véleményére és ne szerepeltetné szakértőként pszichiátriai, addiktológiai vagy bármilyen drogtémában. Pedig a dokinak pszichiáterként annyi köze van az drogokhoz, mint egy utcai drogdílernek. Azokat mégsem szoktuk szakértőnek nevezni.

A bűnözők ritkán okosak

Az egyik kedvenc filmem a Blöff. Nem csak azért, mert rendkívül szórakoztató, de azért is, mert nem szuperhősökként mutatja be a bűnözőket, hanem a valósághoz sokkal közelebb álló balfékekként, akik hibát-hibára halmozva végzik a dolgukat és ha megkaparjuk a kifelé mutatott csillogást és magabiztosságot, akkor alatta esetlen buta és bizonytalan fickókat találunk. Mint az Argo Balogh Tibije – nem?

A pszichiáterek sem okosak

A Merényi pszichiátriáját ugyan arrogáns, de nem okos orvosok irányítják dacolva ombudsmani vizsgálattal, nyomozásokkal és évek óta tartó áldatlan állapotokkal. Jellemző, hogy amikor a koncentrációs táborok állapotát idéző hangulatot nehezményezte, a centrum vezetője így értékelte: “jön a hülye ombudsman a hülye ötleteivel”.

A kezeltek meghalnak, az épület lassan szétmállik, a bent lakók rettegnek, de az ál-főorvos ismerősei úgy laknak az intézetben, mintha szállodai szobát bérelnének és évente 2 millió forintba kerül az adófizetőknek az ott lakásuk és a napi háromszori étkeztetésük.

Az index újságírója egy remek összefoglalást adott dr. Funk és felettesei eheti ámokfutásáról.

Egy pszichiáter mindig meg tud lepni. Kíváncsian várom, hogy mit alakítanak a jövő héten.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    scroll to top