Egészségkártya = betegségkártya

Karácsony előtt egy nappal pártunk és kormányunk egy végszavazás előtti módosító javaslat törvénybe illesztésével kivette az egészségpénztári megtakarításokból finanszírozható szolgáltatások köréből a sport-, gyógyfürdő-, illetve gyógyüdülés szolgáltatásokat.

Lényegében valamennyi egészségmegőrzést szolgáló tevékenység kikerül azon szolgáltatások köréből, amelyeket idén még az egészségpénztári megtakarításokból is ki lehet fizetni. Ami marad, az a betegségek kezelésére alkalmas gyógyszerek és gyógyeszközök finanszírozása.

Mivel az eddigi törvény szerint a befizetést követő év december 31.-ig lehetett felhasználni a pénzt,  mostani rendelkezés viszont azonnali (2011 decembere 31.-i) hatállyal lép életbe, aki eddig ebből finanszírozta a gyógyfürdő belépőjét, a konditerem bérletét vagy a gyerekének az edzését, annak maradt összesen 3 napja elkölteni a pénzt, mielőtt az rászáll a kibocsátóra vagy megváltozik a felhasználási módok köre és már csak gyógyszertárakban lehet beváltani. Hajrá kedves népem! Próbáljuk meg a pénzünket mától péntekig elkölteni értelmesen egészségünk megőrzése vagy javítása érdekében.

Egy kis politika

Csupán a történelmi hűség kedvéért álljon itt, hogy Koszorús László fideszes képviselő javaslatára került be a törvény szövegébe utólag ez a pár sor. Arra gondoltam először, hogy megkérem a Natúr Hírek olvasói közül azokat, akik megválasztották képviselőjüknek az urat, hogy kérdezzék már meg tőle, miért adott mindössze 3 munkanapot a választóinak, hogy elköltsék idei megtakarításukat egészség megőrzési szolgáltatásokra, de számomra is hamar kiderült, hogy Koszorús urat senki nem választotta a parlamentbe. Listán jutott be.

Az egészség megőrzése nem érdeke a kormányoknak

cocacolafideszparlamentAzt gondolom Ön is észrevette, hogy az egészség megőrzésében fontos szerepet játszó tápanyagok (vitaminok, étrend-kiegészítők, gyógynövények) eddig sem voltak támogatott készítmények. Éppen annyi adó terheli őket, mint a Coca-Colát vagy a Mc. Chickent. Jövő héttől ezt a megemelt ÁFA miatt még drágábban fogja megkapni és a befolyó adóból a kormányunk újabb haszontalan influenza elleni védőoltást tud vásárolni a saját off-shore tulajdonú vakcinagyártó cégétől.

A tápanyagokban gazdag étkezésen felül a rendszeres sport és a manapság wellness gyűjtőnév alatt fellelhető szolgáltatások, mint a gyógyfürdőzés, a szaunázás, a masszázsok is képesek javítani az egészségünkön. Logikus volt tehát ezt is kivenni a kedvezményesen adózó szolgáltatások közül.

Van pár ismerősöm, aki ebből a megtakarításából fizette a gyermekének az edzését. Havonta számla ellenében fizette az edzőt és igényelte vissza a pénzt egy bonyolult, de megszokott csatornán keresztül. Hétfőtől ezt már nem teheti meg. Állítólag lesz majd egy mágneskártya, ami hasonlóan fog működni, de még senki nem tudja hogyan fog az kinézni és mikorra lesz a helyi bokszklubnak kártyaolvasó készüléke. Talán ráértünk volna akkor eltörölni a korábbi működőt, amikor már készen van az új helyette.

Remélem időben szóltunk

Ha éppen edzőteremben volt, amikor a fenti törvény vitáját közvetítették a tévében lehet, hogy csak most értesül róla és érinti. Talán még az érintettek (edzőtermek, szállodák, fürdők, sportboltok) sem tudnak a bevételeiket jelentősen érintő módosításról.

A héten még elköltheti értelmesen a felhalmozott pénzét. Igyekezzen.

Forrás: Pénzcentrum

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top