Lövöldözős gyógyszer VII.

A 24 éves David Katz, miután megnyert egy videojáték versenyt valami miatt a pszichiátria hálójába keveredett. Kapott pár bogyót hogy szedje és kiengedték.

A következő évben kiesett a selejtezőben. Ezt alaposan mellre szívta. Fogta a pisztolyát és lövöldözni kezdett a többi versenyzőre. Kettőt megölt közülük, vagy egy tucatot kórházba juttatott, mielőtt magával is végzett volna. A FoxNews kiderítette, hogy családi hagyománya volt náluk a pszichiátriai szerek szedésének. Apja és anyja is hitt abban, hogy a kórházi (értsd: pszichiátria) kezelés tényleg segít majd a srácnak.

Miből is áll egy pszichiátriai kezelés?

Nagyjából egyébként alig különbözik attól, mint amit a filmekben látunk egy-egy ilyen terápiának nevezett beavatkozásból. Talán annyi a különbség, hogy a Hollywoodi filmekkel ellentétben a hazai pszichiátriákon áldatlanul rossz körülmények vannak. Amikor Dr. House áramot vezet egy beteg fejébe az egy makulátlanul tiszta kórteremben zajlik. Amikor egy magyar pszichiáter végzi az elektrosokk terápiát, az egy disznóólra jobban emlékeztető helyen történik.

Az enyhe terápia abból áll, hogy telebeszélik a beteg fejét mindenféle sületlenséggel és adnak neki valami tudatmódosító szert. Ennek a dobozán feketén-fehéren ott virít, hogy agresszivítást okoz, de ez olyan mellékhatás, ami talán még kívánatos is annak aki saját maga is képes 110 voltos feszültséget vezetni egy emberi agyba.

Orvosi körökben régóta ismert az a jelenség, hogy az öntudatlan állapotban adott utasítások parancsokként hatnak egy illetőre. Korábban erre vásári mutatványok alapoztak. Mostanában pedig heti rendszerességgel kerülnek címlapra olyan srácok akik egy orvos (pszichiáter) által többé-kevésbé bedrogozva ülnek egy monitor előtt és videójátékoznak. Mondjuk lövöldözőst. A szuggesszió minden eleme (bizonyos fokú tudat-gyengülés a szertől és szuggesszív képek sorozata) jelen van egyszerre.

Hogy mikor fog ez bekapcsolni? Amikor megjelenik egy valódi “ellenség”. Mondjuk egy fickó az ellenfél csapatából vagy egy tanár aki dolgozattal ijesztgeti vagy ilyesmik. Akkor beindul a gépezet és eltűnik a józan ész.

Hát ennyi jutott ma eszembe a tegnapi lövöldözés kapcsán. Persze lesz majd vizsgálat, meg nyomozás, meg minden ami ilyenkor kell. És kiderül majd a valódi ok is. A sorozatunk addigra újabb részekkel fog gazdagodni. Fogadunk?

Forrás: DrugAwareness

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    scroll to top