Tompa fejfájás délután?

Legalább egy tucat különféle fejfájás létezik. Szinte nincs nő aki ne találkozott volna azzal a fajtájával, ami délután 4-5 körül kezdődik a tarkó tájékán és lassan erősödik fel addig, hogy estére már határozottan és kellemetlenül hullámzik a legkisebb mozgatásra is, majd másnapra magától elmúlik akár kezeli valaki akár nem. Gyakrabban jelentkezik nyáron és melegben.

Ennek oka majdnem minden esetben a test elektrolit háztartásának felborulása, egyszerűbben szólva a sóhiány. A sók közül is legtöbbször a kálium hiánya váltja ki ezt és nők esetében kétszer gyakrabban fordul elő, mint férfiaknál.

Nem praktikus sóhiányt fájdalomcsillapítóval “kezelni”. Néha egyetlen mokkáskanál konyhasó is megoldja a helyzetet, de napi 2-3 tasak speciális összeállított italpor, ami bővelkedik ásványisókban és tartalmaz némi b-vitamint megakadályozza a fejfájás kialakulását és mellékesen energikusabbá teszi az embert.

Olvassa el a teljes cikket itt: Tompa délutáni fejfájás

Nagyon fontos a melegben az elvesztett folyadék pótlása, és ebben teljes egyetértés van szakemberek körében. Viszont a pótlás módjáról ritkán hallunk. Napi 2-3 liter víz elfogyasztása mellett fontos, hogy a verejtékezéssel elvesztett értékes ásványokat is pótoljuk.

Forrás: Vitaminpatika

[wysija_form id=”4″]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top