Egyetlen tápanyag hiánya betegséget okozhat?

Miközben másfél millióan olvassák a d-vitaminról szóló legújabb cikket az Origón és mindenki tudja, hogy mennyi c-vitamint kell szedni naponta az Táplálkozás-Tudományi Intézet e heti véleménye szerint, sokan azt sem tudják, hogy van a szervezetükben palládium és az kívánatos vagy sem.

Pedig volt egy orvos Magyarországon, aki 40 évvel ez előtt egy kitűnő nyomelem készítménnyel rákos betegeket gyógyított. A Béres Csepp, mielőtt az összetétele megváltozott volna, számos betegség kezelésére és megelőzésére alkalmas volt. Sajnos, ahogy az értékes összetevők kikerültek belőle, a hatása is megszűnt. Manapság legalábbis nem hallok csodaszámba menő gyógyulásokról, amik akkoriban mindennaposak voltak.

Az eredeti Béres Csepp 17 összetevőt tartalmazott szerves kötésben, a most kapható csak 11-et, jellemzően szervetlen sót. Béres doktor tíz cseppenként 100mg c-vitamint is javasolt mellé szedni. A mai Béres Csepp betegtájékoztatója 50mg-ot javasol alkalmanként. Az eredeti sárga volt. A mostani színtelen. Valami alaposan megváltozott ezzel a termékkel kapcsolatban és nem előnyére. Szerintem zsiványság, hogy a nevében megtarthatta a Béres Csepp kifejezést.

Miért van szükség egyáltalán nyomelemekre?

Ez a leggyengébb láncszem elmélete. Lehet bármilyen erős egy lánc, ott fog elszakadni, ahol van egy gyenge szem. A táplálkozásra ez úgy vonatkozik, hogy ha van 100 tápanyag, aminek hiánya betegséget okozhat, akkor hiába eszünk meg 99-et elegendő mennyiségben. Egyetlen tápanyag teljes hiánya éppen úgy megállítja a testet, mintha a felét sem ennénk meg.

Próbáljuk csak meg kivenni bármelyik vitamint, ásványi-anyagot vagy nyomelemet az étrendünkből. Előbb vagy utóbb valami leáll. Lehet, hogy csak egy hormon és elhízunk, de lehet, hogy az immunrendszerünk és valami komolyabb nyavalyát szedünk össze.

Igazából a szervezetünkön kívül senki nem tudja, mennyi kell egyik-másik elemből. Van vagy 80 ismert nyomelem és alig egy tucatról tudja az orvostudomány, mennyi belőle a kívánatos. Azt tudjuk csupán, hogy ha egyik teljesen eltűnik, vagy az arányok felborulnak, akkor baj lesz. A probléma kezelése pedig egészen egyszerű, mert adunk belőle valamennyit és a beteg meggyógyul.

Az általam ismert legjobb nyomelem készítmény

Hazánk területén valaha hatalmas őserdők voltak. A több százezer éves bomlási folyamat során a növényi részekből huminsav és fulvosav képződött, ami önmagában emészthető, biológiailag hasznosítható tápanyag. Egy részük felszívódik a szervezetbe, más részük viszont a bélrendszerben maradva serkenti, szabályozza a bélflórát, megköti és kiüríti a toxikus nehézfémeket, toxinokat, és gyógyszermaradványokat.

Metal Balance néven ez az anyag, összekeverve némi algával kapható a patikákban és gyógynövény boltokban. A Metal Balance Magyarországon kitermelt tőzeg kivonatát és némi algát tartalmaz.

A lithotamnium alga tartalmaz minden nyomelemet. Mivel olyan környezetben nevelkedik aminek semmi köze a mai mezőgazdasághoz és a táptalaja a kimeríthetetlen tengervíz, éppen olyan az összetétele, mint évmilliókkal ez előtt. Mérhetően benne van 74 fontos nyomelem.

Adjuk össze ezt a két dolgot. Az eredmény egy olyan nyomelem készítmény, aminek kiegyensúlyozó hatása van. Amiből hiány van, azt leadja a szervezetünkben, amiből pedig felesleg, azt kivonja és a széklettel távozik.

Csodálatos – nem?

Itt rendelhető.

Források: Első kézből a Béres cseppről (Biokultúra Egyesület 1988)

 Kósa Ferenc: Az utolsó szó jogán (dokumentumfilm)

Béres Csepp összetétele

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top