Nem gyógyítható, de jól kezelhető

Aki évek, vagy gyakran évtizedek óta él együtt egy betegséggel hajlamos elhinni, hogy nem gyógyítható. Ezt erősíti meg bennünk minden nap a gyógyszeriparral együttműködő orvostársadalom, akik még egy hangzatos kifejezést is kitaláltak a probléma magyarázatára: “nem gyógyítható, de jól kezelhető“.

Mit jelent ez józan paraszti megfogalmazásban? Bajban vagy öregem!

A naponta pajzsra emelt orvostudomány a krónikus betegségek esetében meg van győződve arról, hogy nem lehet meggyógyulni és tevékenységét kizárólag a testi szenvedés enyhítésére és megnyújtására fókuszálja.

Nézzen meg néhány példát, amiket pár perc alatt találtam a Google segítségével. Sztárorvosok honlapjai, gyógyszergyárak médiapartnerei és még a magyar cukorbeteg portál is ugyan azt a mantrát kántálja:

Nincs önnek olyan érzése, hogy ez egy vers refrénje? Szinte mindegy, mi a betegség, a “nem gyógyítható, de jól kezelhető” a versszak utolsó mondata.

Orvosaink ennek értelmében fogadják betegeiket és írják fel nekik a gyógyszereket, amikről ők is pontosan tudják, hogy nem “gyógy”-szerek, csupán enyhítik a tüneteket és elviselhetőbbé teszik az életet, miközben a test öngyógyító képessége által magától meggyógyul.

A test egy öngyógyító gépezet

Ez a mai jó hír. Az Ön teste egy öngyógyító gépezet, ami – hacsak nem ment át rajta egy teherautó – képes arra, hogy sejtről-sejtre megújítsa és rendbe hozza magát. Ehhez mindössze némi támogatásra lenne szüksége, amit jellemzően nem kap meg a kezelés során.

Vegyünk csak egy példát. Botor módon a magyar táplálkozástudományi intézet (OÉTI) honlapján kerestem megoldást a cukorbetegségre. Beírtam a keresőbe, magyarul (cukorbetegség) majd tudományosan (diabétesz) is, de csodálkozni fognak, ez a két szó egyetlen egyszer sem szerepel az ezer oldalas OÉTI portál szövegében. Pedig az orvosok cukorbetegség gyógyíthatatlanságába vetett hite azon alapul, hogy soha senkit nem voltak képesek rávenni a táplálkozásuk jelentős megváltoztatására. Ki lehetne ennek zászlóvivője, ha nem a magyar táplálkozástudományi intézet?

Mi segíti az öngyógyító gépezetet?

Elég széles a választék. Vannak igazi csodaszerek, mint például a Double Helix Water, aminek valahogyan az élet alapvető építőelemeihez van köze és a szervezetbe jutva tényleg csodálatos javulásokat eredményez. Mivel ez alapvetően nem más, mint tiszta víz, a gyógyulást a test maga intézi, csupán itt van valami ami ezt elősegíti.

Jelentős javulást érhet el aki egyszerűen felhagy eddigi fogyasztási szokásaival és áttér az ipari élelmiszerekről saját készítésű friss ételekre. Néha egy pénteki böjt, vagy egy kihagyott ebéd képes látványosan javítani valaki energiaszintjét. Ugye egyet tud érteni velem, hogy nem a kihagyott ebéd gyógyít. Hiszen az éppenséggel kimaradt. Ismét csak a test öngyógyító képessége éled fel, talán azáltal, hogy nem kell a nitrites pácsóval foglalkoznia pár órán át. Éppen a héten lesz 6 éve, hogy elindítottam a 25nap.hu oldalon azt a programot, ami segítségével sok ember lett gyógyszermentes és inzulinmentes, pedig korábban őket is a “nem gyógyítható, de jól kezelhető” kategóriába sorolta be az orvosa. Ennek az ingyenes programnak nincs más eleme, mint étkezési és mozgási szokások megváltoztatása. Nincs benne “gyógyszer”, a cukorbetegek mégis meggyógyulnak tőle.

Tervezem, hogy ennek sikerén összeállítok egy x napos programot a magas vérnyomás gyógyítására, egy y napos programot a bélgyulladások gyógyítására vagy egy z napos programot az asztma, a rák vagy bármilyen gyógyíthatatlan betegség gyógyítására.

Lenne erre valamekkora igény?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

scroll to top