B3 vitamin lehet a megoldás gyógyszer-rezisztens baktériumok ellen

Antibiotikum ellenálló staphylococcus aureus fertőzéses betegekkel vannak tömve a kórházak és ezreket pusztít világszerte.

Amíg a gyógyszeripar teljes erőbedobással azon dolgozik, hogy olyan gyógyszereket dobjon piacra, amik legyőzhetik a antibiotikum rezisztens baktériumokat, addig a Klinikai Kutatások c. folyóirat (Journal of Clinical Investigation) nemrég közzétett egy a B3 vitaminról, más néven niacinamidról (NAM) szóló legújabb tanulmányt, miszerint a vitamin nagy dózisú fogyasztása eredményesen legyőzi a STAPH (staphylococcus aureus) és más életveszélyes fertőzéseket is, anélkül, hogy bármilyen más gyógyszert használnánk.

A CDC és a WHO külön kutatások során tesztelte a nagy dózisú B3 vitamint. Mindkét esetben jelentős eredményeket értek el, az élő egereken végre hajtott és a S.aureus-szal beoltott emberi véren is.

Azt tapasztalták, hogy a B3 vitamin jelentős mértékben fokozza a neutrofilok számát a fehérvérsejtekben, ami hatékonnyá teszi az immun rendszert a fertőzésekkel szemben.

“Az elmúlt 10 évben Járvány Kontroll Központ (Centers for Disease Control, CDC) és a Világ Egészség Központ (World Health Organization, WHO) előtérbe helyezte az antibiotikum ellenálló staphylococcus aureus fertőzések legyőzésével kapcsolatos kutatásokat.”  – nyilatkozott Dr. George Liu a FoxNews.com -nak. “MRSA fokozza a HIV halálos erejét, ennek tudatában pedig egyre égetőbb a probléma megoldása.”

A kutatásokból az is kiderült, hogy ha magasabb dózisban fogyasztják, mint az államilag megállapított maximum, akkor a B3 vitamin képes jelentős mértékben javítani a test immunrendszerét addig a fokig, ahol a legtöbb betegség nem képes fennmaradni a szervezetben. A tanulmányok szerint a NAM képes az immunrendszer természetes ellenálló képességét ezerszeresére növelni, így lehetőség nyílik a természetes küzdelemre az STAPH vagy más halálos kórok ellen is. Az emberi immunkárosodást előidéző vírus (HIV), ugyancsak kedvezően reagált a niacinamid immunerősítő hatására.

“A niacinamid (b3 vitamin) nem csak egyszerűen hatásos a S. aureus betegségek ellen, hanem ahogy a tesztek is bizonyítják, teljes mértékben legyőzi az olyan betegségeket, mint a K. pneumoniae (klebsiella pneumoniae) a P. aeruginosa. Bebizonyítottuk, hogy a niacinamid HDAC gátlóként, képes feljavítani a védekezőképességet, és ezzel elősegíti a bakteriális tisztulást.” – nyilatkozta a WHO egyik kutatója.

A kutatások során Liu és kollégái felfedezték, hogy a B3 vitamin terápiás mennyiségekben használva, jóval a normális táplálkozás során bevitt mennyiség felett, ezerszeresére növeli az immunrendszer ellenálló képességét, és így az meg tud birkózni a STAPH baktériumokkal – pár óra alatt. Az eredményt mind a két laboratóriumban sikeresen tesztelték állatokon és emberi vérrel egyaránt.

“A niacinamid jelentősen megnöveli az immunrendszer képességét a kórokozók ellen – 24 óra elteltével már csak csekély mennyiségben maradnak fenn a szervezetben.” nyilatkozott Adrian Gombart, WHO.

És végül az antibiotikumokkal ellentétben a B3 vitamin nem öli ki a jótékony hatású baktériumokat, mialatt elbánik a káros baktériumokkal. Eldönthetjük, hogy a terápiás B3 vitamin a szerencsésebb, vagy olyan antibiotikumok, amelyek nem csak, hogy felborítják a természetes immun rendszerünk egyensúlyát, de később még olyan betegségekhez is vezethetnek, mint amilyen a Candida albicans vagy más hasonló ártalmas gombás betegségek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top