Egészségesen étkezik, mégis magas a koleszterinje?

A hivatalosan javasolt mennyiségben szedve a niacin vagyis a B3-vitamin semmi drámai hatást nem okoz. Mégis szükséges a fogyasztása mert több nagyon fontos funkciója van a szervezetünkben.

A többi b-vitaminnal együttműködve szerepet játszik a sejtek energia termelésében és egyes hormonok előállításában. Segítségével a test “simábban” fog működni.

A niacin közel 50 ismert folyamatban játszik szerepet a testben. Mindazonáltal ha nagyon le akarnám egyszerűsíteni a dolgát, azt mondanám, hogy az elfogyasztott táplálék hasznos energiává alakulásában vesz részt leginkább. A b3-vitamin hozzájárul a vérben keringő vércukor energiává alakításában és ezzel számos ismert betegségszerű tünetnek elejét veheti ha elegendő van belőle.

Vércukor – vérzsír – aggodalom

Minden második ember aggódik a koleszterinje miatt. Ha az illető orvos, akkor minden ember. És a megoldás amiben gondolkodnak a kevesebb zsír fogyasztása és természetesen a koleszterin csökkentő gyógyszerek. Pedig ennél ostobább dolgot el sem lehet képzelni.

Némi ésszerű étrendi változtatással és egy kis mozgással meg némi niacinnal az étrendben mindenki gyógyszermentesen élhetne. Mármint koleszterincsökkentő szer mentesen.

Egy elég komplikált folyamat leegyszerűsítése a következő: a magas vérzsír szint ( akár koleszterin, akár triglicerid ) nem az elfogyasztott zsírok és olajok mennyiségével arányos hanem az elfogyasztott egyszerű szénhidrátokéval és cukorral. Ha pedig valaki egyáltalán nem eszik ilyesmiket és szinte kizárólag zöldségen és húsokon él, mégis magas koleszterinszintet mérnek nála, az jól teszi ha szed napi 50mg b3-vitamint a többi vitaminjával együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top