A cukorbetegség gyógyítható

Pár évvel ez előtt indítottam egy tematikus portált 25nap.hu címmel, és azt a csodaszámba menő kijelentést tettem, hogy a diabétesz gyógyítható mindössze 25 nap alatt.

Soha eddig nem látott számban kaptam támadást az oldal miatt. Nem csak orvosok részéről, hanem érdekes módon a betegek részéről is, akik legtöbbje évtizedek óta gyógyszerezi vagy inzulinozza magát. Ahelyett, hogy egy hónap alatt végleg megszabadultak volna a betegségüktől, minket győzködtek arról, hogy sarlatánság egy – a jelenlegi orvosi vélemény szerint gyógyíthatatlan – betegségről kijelenteni, hogy gyógyítható.

Mindössze a programunk megjelenése óta eltelt három évben fél millió magyar cukorbeteget lehetett volna megmenteni, amennyiben akad egyetlen orvos, aki csak félig komolyan veszi és egy tucat betegén leteszteli, majd besétál az egészségügyi minisztériumba és bemutatja a spanyolviaszt.

A cukorbetegség, bár kezdetben nem fáj, egy szörnyű anyagcsere betegség. A jelenlegi kezelések mellett évek, évtizedek alatt teljesen tönkre teszi a test minden sejtjét. Károsodik a vese, a szem, a szív, a végtagok érrendszere és 100 százalékkal lesz nagyobb esélye egy daganatra, aki ma kezelt cukorbeteg Magyarországon. És még nem is említettük azt a kényelmetlenséget, hogy naponta többször szurkálja magát az ember és nem ő dönti el, mit eszik és mikor, hanem az orvosa “beállítja” neki. Ez általában hízókúrát jelent.

Lelkesedés konzervatív módra

Pár napja a Diabetologia című orvosi szaklapban megjelent egy írás Dr. Lim El és munkatársai klinikai kutatását ismertetve. A vizsgálat tárgya az volt, hogy egy jó minőségű ételeken alapuló diéta, miként hat a cukorbegségben legérintettebb szervekre. Az eredmény még a vizsgálatban résztvevőket is meglepte. Nem 25 nap, de mindössze egyetlen hét alatt normalizálódott a korábban cukorbetegségben diagnosztizált résztvevők vércukor értéke. 8 hét alatt pedig gyakorlatilag gyógyultnak minősültek, mivel normalizálódott a máj és a hasnyálmirigy zsírszintje. Átlagosan 15 kilót fogytak nyolc hét alatt. Inzulin érzékenységük normális szintre állt be.

A cikk szerzői, a mai orvosi hozzáállásnak megfelelően hipotézisként (feltevésként) kezelik a vizsgálatukat és annak eredményeit. Gondolom jó hírüket féltve jegyzik meg rögtön a publikációjuk elején, hogy tudomásuk van arról, hogy az általuk vizsgált, cukorbetegségnek hívott anyagcserezavar nem gyógyítható.

Vegye saját kézbe a sorsát

Hogy mikor lesz az eredményük közismert orvosi körökben nem tudom. Mivel a magyar háziorvos nem igazán olvas külföldi folyóiratokat, a hazai szakirodalom pedig a vizes zsemlét tekinti a cukorbeteg diétája alapkövének nem gondolom, hogy pár éven belül ez elterjedne a rendelők szintjén.

Addig is javasoljuk, hogy iratkozzon fel minden cukorbeteg a www.25nap.hu programjára és gyógyuljon meg pár hét alatt, ahelyett, hogy szenvedne még évekig a szövődményektől.

Referencia: Diabetologia

2 Replies to “A cukorbetegség gyógyítható”

 1. Kovács Tibor szerint:

  Üdv.
  Az emlitett cikkek magyar fordításban megjelentek valahol?
  szivesen olvasnám magyarul.
  köszönöm :Kovács Tibor

  1. Naturhírek szerint:

   Nem tudok róla.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

scroll to top
' }); }); }