5 000 000 Forint jutalom a H1N1 népszerűsítésén dolgozó főorvosoknak

Egy “különszerződés” alapján az ÁNTSz alkalmazásában dolgozó két orvos Bujdosó László és Molnár Kornélia 3 illetve 2 millió Forint jutalmat kaptak az újinfluenza-világjárvánnyal összefüggő tevékenységükért.

Érdekes ezt a H1N1 sztorit egy kicsit lehűlt fejjel újra megnézni. Ugye nehéz volt akkor érvelni, amikor tele volt a TV és a rádió, részben pont a fenti két hivatalnok különmunkája folytán, haldokló kismamákkal és a világjárvány rémével. Most, amikor a rém elment, vagy kiderült, hogy csak árnyék volt, sorra derülnek ki azok a visszásságok, amikre már egy éve itt a magazinunkban is próbáltuk felhívni olvasóink figyelmét.

Én őrültem meg, amikor logikátlannak érzem, hogy adóbevételekből fizetünk ÁNTSz hivatalnokoknak öt milliót, miközben pénzt gyűjtünk az árvízkárosultak megsegítésére? Miért nem lehet ezt fordítva? Adjunk 6 000 000 000 (hat milliárd) forintot (úgy emlékszem ennyibe került a H1N1 kampány) az árvízi védekezésre adóbevételekből és szervezzünk gyűjtést Dr. Bujdosó és Dr. Molnár megsegítésére a TV-ben. Ez becsületes lenne, nem?

Ezek az emberek a rendes fizetésükön felül kapták ezt a pénzt.

Valahogy úgy, hogy reggel bemennek a munkahelyükre és azt látják, hogy a WHO létrehozott egy új világjárványt. Vagy meglátják a TV-ben, hogy kiáradtak a Borsodi patakok. Nem érzik, hogy ez az ő gondjuk lenne, ezért felhívják a főnöküket, hogy munkaidőn kívül, egy kis plusz pénzért szívesen kiadnának egy nyilatkozatot, hogy tilos a megáradt patakokban fürdeni.

A szomorú az a dologban, hogy a felelősség érzet nyoma sem lelhető fel bennük. Ezt abból vonom le, hogy miután egy ilyen botrány napvilágra kerül a Magyar Nemzet oldalain, ahelyett, hogy visszautalnák a pénzt és lemondanának a posztjukról, megmagyarázzák a jutalom jogosságát például azzal, hogy ha ők nincsenek, “nem jut el zökkenőmentesen a védőoltás 10000 patikába”.

Csak margón jegyzem meg, hogy nem csupán eljutott, hanem ott is maradt. Éppen most zajlik a Gyógyszerészeti Intézetben az az eljárás, aminek eredményeként a lejárt szavatosságú vakcinát újramatricáznák, hogy ne kelljen újabb adóforintokon megsemmisíteni, mint veszélyes hulladékot. Állítólag ez újabb egy milliárdba lenne nekünk. Bár egy szalámi esetén ez főben járó bűn lenne, egy doboz c-vitamin esetén szintén, de érdek esetén a H1N1 védőoltással kapcsolatban szemet fognak húnyni.

Fogadjunk?

A veszélyes hulladéknak számító lejárt szavatosságú ampulláktól két módon lehet megszabadulni:

  1. veszélyes hulladék égetőben
  2. beadni kismamáknak, öregeknek és gyerekeknek

Ön szerint melyikre fog szavazni a hatóság?

Napokon belül kiderül. Figyelje a híreket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top