Édesgyökér mint csodaszer

Gombos Edina minden tavasszal fogyni fog 10 kilót. A tudomány legújabb felfedezéseit alkalmazza minden évben újra és újra. 2009-ben ultrahangos zsírbontással fogyott heti egy kilót, idén pedig a génjeit módosítja édesgyökér kivonattal. Hogy milyen képtelenséget fognak a nyakába akasztani jövő tavasszal még nem tudjuk, de mérget veszünk rá, hogy hallani fogunk róla 2011-ben. 

Van egy vitamin és gyógynövény nagykereskedés, ahol minap annyi édesgyökér kapszulát rendeltek, mint az elmúlt 5 év során összesen. Rövid nyomozás után megtalálták az okát. A TV2 Napló című műsorában Vujity Tvrtko drámai hangon bejelentette, hogy a géntechnológia megoldotta az elhízás tejtélyét. Ugyanis a hízás oka az erre hajlamosító gének. Ennek a drámai felfedezésnek vagy arcátlan átverésnek indul a nyomába Keleti Andrea eljátszva a ostoba kérdező szerepét.

Hogy az átverés hiteles legyen, kell egy-két fehér köpenyes ember. Mondjuk Dr. Jekő József tanár úr és Szabó László vezető kutató. Ők mondanak pár általánosságot a zsírról és az édesgyökérről, majd több alkalommal hivatkoznak egy japán vizsgálatra, ahol egy év alatt 3kg-ot fogytak azok, akik édesgyökeret majszoltak.

Egy Dr. Nagy Zsolt nevű genetikus is nyilatkozik a műsorban, miszerint a genetika olyan fontos, mint a táplálkozás és az édesgyökér “nem ismeretlen a számára”.

Mindez szépen keretbe foglalva Edina gömbölyded idomaival esti fő műsoridőben olyannak tűnik, mintha nem lenne véletlen.

Szabó László nem ismeretlen a csodaszer piacon. Korábban szakértőként nyilatkozott az Olimpiq nevű őssejt kapszula és a Flavin 7 néven rákgyógyszerként elhíresült lekvár témájában is. Az édesgyökérből kivont glabridin is csak egyetlen cég termékében a Crystal Institute Kft. választékában kapható. Az pedig gondolom csak a véletlen műve, hogy a cég éppen Szabó tulajdonában van.

Az orvosi kutatások 90%-a átverés

A gyógyszerüzlet nagyon nagy haszonnal kecsegtető vállalkozás. A Natúr Hírek oldalain számtalan alkalommal számoltunk be olyan korrupciós esetekről, amikor kiderült, hogy orvosokat fizettek le annak érdekében, hogy egy hatóanyagról vagy termékről kedvezően nyilatkozzanak vagy eredményeket hamisítsanak meg. Őszintén szólva olyan lazaságot tőlünk nyugatra nem is találtunk, hogy nem függetlennek tűnő fizetett szakértők adják nevüket egy termékhez, hanem maga a terméktulajdonos tetszeleg a szakértő szerepében.

Csak ezen a héten 3 vezető népbetegség csodaszerének megtalálásáról szóló hírt hallottam a rádióban. Elvileg mától megoldott a rák, a diabétesz és az elhízás oka. Milyen csodálatos hét! Remélem piros betűs hétként fog szerepelni a 100 év múlva nyomtatott naptárakban.

A valóság sajnos prózai. Ezen betegségeknek semmi köze a genetikához. Talán egy embernek az ezerből hízik a hasa, rákosodik a melle vagy megy tönkre a hasnyálmirigye genetikai ok miatt. A maradék 999-nek életmód és táplálkozásbeli hanyagság okozza a problémáját.

Kinek lehet hinni?

A média része ennek a piszkos játéknak. Ráadásul ők a nyertes oldalon, Ön pedig a vesztesen. A gyógyszer és csodaszer reklámok óriási bevételt jelentenek a televíziók számára. Minden műsor, minden riporter és minden felület eladó és megvehető. Tapasztalatból mondom. Én is vettem már meg őket.

Érdekes, hogy például Schobert Norbi, akiről nem lehet azt állítani, hogy nem egy média arc, sem tudott bekerülni a TV2-be. Pedig vállalta volna, hogy vitatkozik a Szabó doktorral vagy Edinával.  A TV2 először örült a lehetőségnek, majd valami miatt meggondolták magukat és lemondták az interjút.

Az interneten pedig közben Szabó úr magára ölti fehér köpönyegét és szabadon terjeszti a video üzeneteit, amiben például elmondja, hogy nem érdemes lépkednünk vagy mozognunk, mert sokkal fontosabb a májban lévő zsírokat fogyasztani.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top