Baltás gyilkosos gyógyszer

Egy Győr melletti faluban egy 37 éves mérnök ember pár hónapi pszichiátriai kezelést követően tegnap előtt reggel “bekattant” és miután elkészítette a reggelijüket, baltával kivégezte a családját, majd öngyilkos lett. A rendőrségi tájékoztató szerint a férfi hipochonder volt és emiatt fordult pszichiáterhez, aminek következménye gyógyszeres kezelés lett.

Ha valaki nem tudná, hogy a “hipochonder” szakkifejezés mögött milyen súlyos betegség rejlik, annak elmondom, hogy ez annyit jelent magyarul, hogy az illető akkor is betegnek gondolja magát, ha nem az, esetleg mások betegségét véli felfedezni magán, vagy csak a sokkal súlyosabbnak ítéli betegségeit a valóságosnál. Ha képszerűen akarja elképzelni az illetőt, nekem sokat segít a Madagaszkár című film Melmanja a hipochonder zsiráf, aki lázmérővel a szájában feküdt le minden este.

De nem kell ilyen messze mennünk. Szerintem az ország legnagyobb hipochondere maga az egészségügyi miniszter, aki nem átallott egy fél országot beoltani egy kétes biztonságú vakcinával, mert a valóságnál sokkal súlyosabbnak ítélte meg a sertésinfluenza betegséget.

Hogy kell e egy embert, aki amúgy is túlzott betegségtudattal bír gyógyszeresen kezelni egy pszichiátrián, azt megítélni nem tudom, mert nem vagyok szakember. Bár laikusként ez úgy hangzik, mint benzint önteni a tűzre, de tényleg nem értek hozzá.

Az eset csupán egy “deja vu” érzés miatt került be ebbe a sorozatba. Pár évvel ez előtt sógorom, aki 37 éves Győr melletti faluban élő mindenki által megbecsült mérnökember és gyerekkori haverom volt, végig járt több orvost és természetgyógyászt, akik nem találtak nála semmi testi problémát. Az máig nem derült ki, hogy csupán betegnek képzelte magát, vagy a diagnosztizálás nem tartott ott, hogy megtalálják, mitől fájnak a hátizmai. Három hónapi pszichiátriai osztályon zajló kezelést követően az első adandó alkalommal öngyilkos lett. A szomszédok, ismerősök akkor is, mint most értetlenül álltak az eset előtt.

Pedig ismert mellékhatásként fel van tüntetve a betegtájékoztatóban.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    scroll to top