Heroint receptre

Miután az orvosipar tehetetlennek bizonyult a drogprobléma kezelésében, a bölcs Népre bízta a megoldását. Vasárnap népszavazás hagyta jóvá Svájcban, hogy a súlyos drogfüggők legálisan heroinhoz juthassanak. A szavazók 68 százaléka válaszolt igennel arra, hogy a súlyos drogfüggők a jövőben recept alapján engedélyezett heroin-adaghoz juthassanak. Azt, hogy súlyos, vagy nem súlyos, a pszichiátere fogja eldönteni.

A heroint egy gyógyszeripari óriáscég, a német Bayer fejlesztette ki és dobta be a köztudatba, még a múlt század elején. Mivel sokan szívtak ópiumot, úgy gondolta egy pihent orvosi elme, hogy a megoldás a morfium. Mikor ez nem vált be, mert még komolyabb függőséget okozott, előkerült a heroin. A 40-es évek vége felé már erről is tudta mindenki, hogy rosszabb, mint az elődei, de a megoldás egy metadon nevű szer lett amiről mára mindenki tudja, hogy rosszabb, mint az elődei, de mivel adófizetői pénzből lehet terjeszteni, a patikák és a pszichiáterek még ma is lelkesek tőle.

A heroinnak eddig rossz volt a PR-ja. Mától, legalább Svájcban némileg rehabilitálták. Remélem, pár év alatt lesz annyi klinikai tapasztalat, hogy az egész világ meggyőződik a pozitív hatásairól és előbb ajánlott, majd kötelező lesz mindenkinek. Legalább 18 éves kor alatt. Mint a HPV oltás…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top