Aszpirin és Lucifer

Egy könyvkereskedőtől kaptam ma egy ajánlatot. Gyermekkorom nagy mesemondójának Csukás Istvánnak a legújabb könyvét kínálta akciósan. Címe: Aszpirin és Lucifer

Aszpirin a kutya neve, akit azért hívnak aszpirinnek, mert olyan csúnya szegény, hogy ha a gyerek mamája ránéz, mindig megfájdul a feje, és be kell vennie egy aszpirint. Ez nem baj, mert a gyerekeket az nem érdekli, hogy egy állat szép vagy csúnya, a lényeg az, hogy 3 évesen is tudnia kell, hogy mi az aszpirin. Amennyiben a Bayer nem perli le az író és a kiadó gatyáját is, akkor nagy valószínűséggel ők szponzorálják a kiadást.

Azt szeretném kérni az író úrtól, hogy bármennyit kínálnak érte, meg ne írja a Tamiflu mentette meg Süsüt, vagy a Mirmurr és a Coldrex forróital című mesekönyveket.

A gyógyszergyári hirdetéseket nem lehet elég korán kezdeni. Egy ilyen tradícionális fájdalomcsillapító esetén szinte biztosak lehetünk abban, hogy amikor a mostani óvódások felnőnek, emlékezni fognak a márkanévre és arra, hogy az anyukájuk már a rácsos ágy mellett is erről mesélt nekik.

Ez egy negatív könyvajánló volt. Azt szeretném kérni, nehogy valaki ezzel ringassa álomba kicsinyeit. A szerzőnek vannak épeszű korából kitűnő meséi:

  • Mirr-Murr, a kandúr,
  • Keménykalap és krumpliorr,
  • Süsü, a sárkány,
  • A Nagy Ho-ho-ho-horgász,
  • Pom-pom meséi,

hogy csak a kedvenceimet említsem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top