Áfonya az Alzheimer kórra

Amennyiben további okot keres az áfonyaevésre, adunk egyet. Tudósok a Readingi Egyetemről éppen most találtak egyet. Az áfonyában található flavonoidokról úgy vélik, hogy aktiválják az emberi agynak azokat a részeit, amik a memóriát és gondolkodást irányítják. A kutatást Free Radical Biology és Medicine című folyóiratban közölték. Ez az eredmény új lehetőséget nyitott az áfonyák hatásával kapcsolatos kutatásokban. Azt remélik, hogy a vizsgálatok folytatásának olyan eredménye lesz, ami hozzájárul az Alzheimer-szindróma és más neurodegenerativ betegség megszüntetéséhez.

Sajnos az áfonyát is hamisítják már. Éppen tegnap vásároltam a Tescoban egy „áfonyás” müzliszeletet, amiben kevesebb, mint 1%-nyi áfonya van. Ennek nem lesz semmi hatása senkire. Amennyiben valódi áfonya hatást szeretnél az egészségedben, valódi áfonyát, vagy áfonya kivonatot kell keresned. A boltokban kapható áfonyásnak hívott szeletek vagy joghurtok inkább cukrot és fagyállót (glycol) tartalmaznak, amitől még senki nem lett jobban.

Az aszalt áfonya és a fagyasztott áfonya tökéletes megoldás. És egészen remek áfonya kivonat kapszulákat is lehet kapni. Ez utóbbi nem finom, de mindig kéznél van.

Valószínűleg a kutatás eredményeként a tudósok el fognak különíteni egy molekulát, ami felelős az áfonya ilyen hatásáért. Ebből lesz egy drága, receptre kapható gyógyszer, de jobb, ha mindenki tudja, hogy nincs erre szüksége. Egyen mindenki áfonyát és hagyja, hogy a teste meggyógyítsa önmagát.

És persze ha elfelejtette megenni az áfonyát, még mindig be tudja kapni a ginkgóját. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

scroll to top