A reumás ízületi gyulladás

A reumás ízületi gyulladás (Rheumatoid arthritis) vagy, ahogy a köznyelv hívja: reuma előfordulási aránya 1955 és 1994 között csökkenő arányt mutatott, majd a következő 10 évben ugrásszerűen megnőtt a felnőtt nők körében. A US News cikkében a Mayo klinika kutatói, akik a felmérést végezték, tanácstalanul állnak egyelőre a probléma előtt, bár sejtetni engedték, hogy környezeti változások vannak a probléma hátterében.

A hagyományos gyógyszerdoktorokat és tudósokat zavarja egy ilyen eredmény. Ugyanis még mindig tudatlanok a táplálkozási tényezők és környezeti tényezők (mérgező vegyi hatások) tekintetében. Azt hiszik, hogy a legtöbb betegséget egyszerűen gyógyszerhiány okozza. A reumatikus izületi gyulladást könnyen meg lehetne állítani pár jelentős étkezési változtatással.

Amennyiben valaki felhagy a napi háromszori húsevéssel és átvált egy zöldségekben gazdag diétára, amit még fel is dob napi egy-két adag superfood kiegészítővel, igen gyors eredményre számíthat. Ismerünk számos olyan növényt, és superfood kategóriába sorolt egyéb ételeket amik köztudottan gyulladáscsökkentők, mint például az áfonya, a szeder és az egészséges olajok. Viszont a margarinok éppen az ellenkezőjét érik el.

[wysija_form id=”4″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top