Halál a pszichiátrián

Pszichiátriai dolgozók hanyagsága miatt halt meg egy asszony, akinek ezután ráadásként meghamisították az aktáit. A biztonsági videók vizsgálata felfedte, hogy a biztonsági őrök és a dolgozók egy New Yorki kórházban figyelmen kívül hagytak egy nőt, ahogy feküdt a padlón és fél órán keresztül vonaglott.

Donna Lieberman a New Yorki Civil Liberties Union munkatársa szerint a véletlennek köszönhető, hogy a biztonsági rendszer videofelvételeit elfelejtették megsemmisíteni a kórház alkalmazottai, így lehetőség van a bűncselekmény kivizsgálására. A vizsgálat szerint, amit New York város vizsgálati osztálya indított az orvosai megpróbálták eltüntetni a valódi okát a hölgy halálának.

A biztonsági videó megtekintését csak tényleg erős idegzetű olvasóinknak javasoljuk. A film a 49 éves Esmin Greent mutatja, miközben június 19-én de. 5:32-kor leesik a székéből a pszichiátria várótermében. Nyugtalanság miatt vitték be a kórházba, és mindössze két méterre ült egy megfigyelő ablaktól két másik pacienssel együtt.

5:53-kor a szalag azt mutatja, hogy Mrs. Green leesik a székéről, és a lábai kificamodtak, remegnek. Egy biztonsági őr arra sétál, megáll és 20 másodpercen keresztül bámulja őt, azután elsétál. 6 óráig a szalag mutatja a hölgyet, miközben a lábaival vonaglik a padlón és kétségbeesetten csapkod körbe. Az orvosi jelentése szerint ekkor éppen a fürdőszobába ment.

6:04-kor a hölgy a hátára tud fordulni és 6:08-ig abbahagyta remegést. 6:10-kor egy biztonsági őr eltolta a székét a fényképezőgép előtt és leült. Világosan látható hogy megnézi a már mozdulatlan nőt és kicsit távolabb leül a székére. Az orvosi jelentés szerint Mrs. Green ekkor csendben ült, bár a halottkémek szerint eddigre már halott volt. Végül egy másik páciens hívta a kórházi személyzetet, akik eltávolították Mrs. Green testét.

A hölgy halálnak pontos oka, három hónappal az eset után még mindig vizsgálat alatt van. A két biztonsági őrt és négy másik kórházi alkalmazottat kirúgtak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top