A Suth Beach diéta szerzője támadja az USA egészségügyi rendszerét

Arthur Agatston a South Beach diéta kitalálója támadja az USA egészségügyi rendszerét, mert az szerinte nem a megelőzésre összpontosít, hanem a bypassz műtétekre és angioplasztikai beavatkozásokra költenek évi 50Milliárd dollárt.

A szerző szerint a kórházak abban érdekeltek, hogy minél több ilyen beavatkozást végezzenek, mert ez hoz számukra komoly bevételeket.

Röviden a South Beach diétáról:

Ezzel az étrenddel nem kell éheznünk, sőt naponta többször ehetünk normál méretű adagokat. Arra kell csak figyelnünk, hogy a magas glikémiás indexű ételeket, élelmiszereket elkerüljük, így például nem szerepelhet a menüben, kenyér, rizs és belőle készült étel, burgonya, kukorica, sütemény vagy éppen előre elkészített és ízesített müzli készítmény.

Tiltólistán van a legtöbb gyümölcs és tejtermék is, így például a kávét sem lehet tejjel inni, csak tejszínnel. A cukor helyett természetesen édesítő fogyasztandó, a sajtok közül is csak az alacsony szénhidráttartalmú, kemény típusok fogyaszthatóak. Szabad viszont húst enni – de kizárólag panírozás nélkül – és a tojás is megengedett. A zöldségek közül ajánlottak például a különböző zöldleveles salátafélék, például a fejes saláta, az endívia.

Ígért hatás: dr. Arthur Agatston, a diéta kitalálója szerint.az első hét 4-6 kilogramm fogyást hoz, míg a további hetek 0,5-1 kg túlsúlytól szabadítanak meg minket

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top