Lövöldözés a bevásárló központban

Robert Howkins a pszichiátria terméke. Kezdetben ADHD miatt kezelték pszichiátriai szerekkel, majd depresszió ellen kapott antidepresszánst. Mivel ettől nem tűntek el a pattanásai, sőt a csajoknál sem lett sikeresebb, ki kellett találnia valami ütősebbet. Lelőtt pár embert egy zsúfolt bevásárlóközpontban, majd öngyilkos lett.

Bár minden orvos tisztában van azzal, hogy az antidepresszánsokat és az ADHD szereket sosem tesztelték gyerekeken, ez nem tartja vissza őket attól, hogy felírják nekik.

Alig egy éve írtam arról, hogy az Eli Lilly (Bush privát gyógyszergyára), bár tudomása volt arról, hogy antidepresszánsa 1200%-al növeli meg az öngyilkossági hajlamot, ezt eltitkolta és az FDA támogatásával forgalmazta éveken át.

Alig pár hónapja írtam arról, hogy egy Chow nevű fickó lövöldözte le iskolatársait, szintén pszichiátriai szerek hatása alatt.

A Coloradoban, ahol Eric Harris és Dylan Klebold megölt 12 embert és megsebesített még vagy 23-at, a média csupán azt felejtette el kiemelni, hogy mindketten antidepresszánst szednek.

És persze nem csak nekem tűnik fel ez. A Public Library of Science Medicine írása nálam sokkal részletesebben tálalja a problémát.

A pszichiátria áltudomány. Egy-egy fejezete Csernustól indul és a fenti eseményekig fejlődik.

A pszichiáterek bibliájának tartott DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders), ami szabad fordításban annyit tesz, hogy Mentális zavarok diagnosztikai és statisztikai kézikönyve, nem más, mint kitalált betegségek listája, amit azért állítottak össze, hogy bárkit, aki összeveszett a feleségével, gyógyszerekre lehessen szoktatni, amiket betegbiztosítási milliárdokon pénzelve nyomnak az emberekbe.

Annak ellenére, hogy a DSM az orvostudomány paródiájának tekinthető, egyáltalán nem vicces. Mégpedig azért nem, mert milliárdokat csalnak ki vele a zsebünkből olyan mondva csinált betegsége kezelésére, mint “koffein függés” (DSM 212. oldal) vagy “matematikai zavar (50. oldal) vagy a számomra legkedvesebb a “Testvérek rivalizálása”. Közel négyszáz olyan viselkedészavar van leírva benne, amiből kétszázat magamon is megfigyeltem már több alkalommal.

A Massachusetts-i és a  Tufts Egyetemek közös tanulmányában talán benne van a válasz. A Reuters cikke alapján kiderül, hogy a DSM összeállításában atyáskodó 170 orvos több mint felének valamilyen kapcsolata van pszichiátria drogokat gyártó illetve forgalmazó vállalatokkal. A cikk szerint ennek a többségnek tulajdoni része van a cégekben, vagy közvetlenül finanszírozzák a kutatásait, utazásait és konzultációs díjakat fizetnek nekik. Ráadásul közvetetten az összes szerző valamilyen érdekkapcsolatban áll valamelyik céggel.

Bár a cikkben az amerikai pszichiátriai társaság (APA) igazgatója tagadja ezeknek a kapcsolatoknak a lehetséges befolyását a diagnózisok összeállítására, de gondolom csak azért, mert elfelejtette, hogy 2000 szeptemberében pert vesztettek, aminek tárgya az volt, hogy az APA és a Ritalin nevű antidepresszáns gyártója a Novartis konspirált a Ritalin eladások felgyorsításában.

Forrás: Associated Press, Times Online

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top