Heath Ledger pszichiátriai drogtól halt meg

AP Photo/Dima Gavrysh

El tudja képzelni valaki, hogy mekkora felháborodást okozott volna, ha Heath Ledger holtteste mellett egy doboz multi-vitamint, vagy egy marék kínai gyökérkivonatot tartalmazó kapszulát találtak volna?

A média felkapta a dolgot, mert egy remek színész hirtelen fiatalon bekövetkezett halála remek hír, de a lényeget senki nem emeli ki. A színész holtteste mellett egy doboz engedélyezett pszichiátriai gyógyszert találtak felbontva. Egyetlen dobozzal. Azt sem szedte be mindet. Ott hevertek a pirulák szerteszét.

Bár egy hetet kértek az amerikai nyomozók, de innen 9000km távolságból hadd összegezzem a tényeket:

  1. Nem találtak a helyszínen semmi illegális drogot, sem egy korty alkoholt.
  2. Nincs jele idegenkezűségnek.
  3. Nincs jele öngyilkosságnak.
  4. Az első orvosi szemle nem talált drogra vagy öngyilkosságra utaló nyomokat.
  5. Mr. Ledger fiatal életerős kisportolt alkatú férfiember volt.
  6. Gyógyszert találtak a színész közelében, ami az ő nevére volt felírva és mindössze egyetlen dobozzal. Ez legális.

Amennyiben média szakértő lennék, most misztikus érthetetlen és felfoghatatlan halálokról kezdenék írni, de én gyógyszer-mellékhatás szakértő vagyok. (Most neveztem ki magam)

Figyelem emberek!

Évente százszor többen halnak meg altató, antidepresszáns és egyéb legálisan forgalmazható orvosi gyógyszer mellékhatásaként, mint erőszakos vagy baleseti halálban.

Amennyiben van a történetnek tanulsága, aminek minden médiában meg kellene jelenni, akkor az nem más, mint az, hogy a gyógyszergyártó cégek életveszélyes szerekkel látják el pacienseiket, és fizetett hivatalnokaik által elérik, hogy a természetes gyógymódok és szerek tiltólistán szerepeljenek.

Miért van az, hogy bármelyik orvos szemrebbenés nélkül ír fel szintetikus altatót, kedélyjavítót, vagy bármilyen pszichiátriai drogot a legenyhébb panasz esetén, és soha nem meri felvállalni, a melatonint, a komlóvirágot, a kalciumot, a magnéziumot vagy a kamillavirágot esetleg sisakfű hajtást. Azért, mert meg vannak félemlítve.

Ha Ledger holtteste mellett kamillavirágot találtak volna, örökre betiltották volna és irtanák, mint a parlagfüvet. Valószínűleg nem lesz ez így a színész halálát okozó szerrel. Még a neve sem fog kiderülni.

Sajnálom a srácot. Nem ezt érdemelte, de halála rávilágít arra, hogy gyógyszergyáraink által irányított egészségügyi rendszerünk nem kíméli még a legjobb szociális helyzetben élő társainkat sem.

ui.: ezt az írást első felháborodásomban írtam éppen két hete. Időközben tegnap megszületett a hivatalos jelentés, ami teljesen megegyezik azzal, amit látatlanban megjósoltam. A fiatal színész halálát két szabadon beszerezhető “gyógyszer”, egy fájdalom csillapító és egy antidepresszáns együttes szedése okozta. Amit tanulságként von le a CNN riportere , minimum megfontolandó: ne szedjünk egy időben Váliumot, Xanaxot és Vicodint.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top