• Itt vásárolunk:
  • Vitaminkirály
  • AminoPrimo

Natúr Hírek Naprakész, őszinte, érdekes

  • Címlap
  • Vitamin ABC
  • Étkezés
  • Életmód
  • Gyógynövények
  • Pszichiátria

10 leginkább rákkeltő étel

2015 márc 25 Szóljon hozzá

A finomított lisztek

Hogy a liszt fehér legyen és más egyéb ok miatt egy úgynevezett “lisztkezelő szert”, klór-dioxidot (E 926) használnak a gyártás során. Ez egy szörnyen veszélyes és mérgező anyag, ami csak nyomokban marad ugyan a lisztben, de ez a mennyiség sem használ senkinek.

Ráadásul a magas glikémiás index miatt a liszt és a liszttel készült ételek hirtelen emlik meg a vércukor szintet, ami szintén segít a rák terjedésének.

Pattogatott kukorica

Annak is a mikrohullámú sütőben pattogtatott kényelmes változata. A Wikipedia szerint a popcorn zacskója amiben a mikrohullámú sütőbe tesszük belül be van vonva teflonnal amibek rögzítéséhez használt anyag a perfluoroktánsav (PFOA). Tanulmányok kimutatták, hogy ez a vegyi anyag felelős a meddőségért és jelentősen növeli a vesekárosodás kockázatát valamint húgyhólyag, a máj, a hasnyálmirigy és hererák kockázatát. További adatok erről: cancer.org

Persze a mozi előtt vásárolt popkorn sem teljesen biztonságos. A vajas változat előállítása során használt diacetil nevű anyag az egyik leginkább rákkeltő dolog amit belélegezhetünk. Ismerek olyan élelmiszer ipari céget ahol betiltották a használatát, mert a vele dolgozók között a tüdőrák nagyon gyakorivá vált.

Mesterséges édesítőszerek

Nem csak az a baj vele, hogy a bomlástermékeivel kapcsolatban egyre több tanulmány mutatja kia rákkeltő és neurotoxikus hatást, de még az a vicces dolog is kiderült, hogy a hízásra hajlamos személyek esetén nem jár súlycsökkenéssel ha aszpartammal édesítik az ételeiket.

A természetes édesítőszerek közül a stevia az egyetlen általam ismert alternatívája az aszpartamnak és az aceszulfámnak.

Alkohol

Már napi egy ital 30 százalékkal növelte meg egy tanulmány szerint a menopauzát követően a mellrák előfordulását. Ez újdonság, miközben a dohányzás után a második helyen szerepel a gége-, nyelőcső-, máj- és vastagbél-rák esetében az alkohol fogyasztás.

Cukor és üdítő italok

Sokan azt hiszik, hogy csak a cukor legrosszabb, miközben a fruktóz az, amit legkönnyebben metabolizálnak a rákos sejtek. A fruktóz pedig olcsóbb mint a cukor, ezért nagyon sok üdítőital, dzsúsz, szószok, fagylaltok, és sütemények kedvelt alkotóeleme.

Nátrium nitrit

Legyen ipari, legyen házi, a pácolt, füstölt és egyéb tartós ételek tartalmazanak egy adalékot ami minden mennyiségben rákkeltő. A nátrium nitrit azért kerül bele a konzervekbe és a szalámikba éppen úgy, mint az összes füstölt húsételbe, mert tartóssá és szép színűvé varázsolja.

Mivel a házi disznóöléskor is nitrites pác-sót vásárolnak az önjelölt böllérek, semmivel nem egészségesebb a “házi” sonka.

Chips, ropi, és egyén sós snack

Hasonló ok miatt nem ajánlom, mint a füstölt húsételeket. Ezek a magas só és transzzsír tartalmuk miatt erősen igénybe veszik a vesét és az érrendszert, elhízáshoz vezetnek, és gyulladásos állapotokat idéznek elő, de az emésztés során keletkező nitrozamin hozzájárulhat a rákos sejtek kialakulásához is.

Zsírszegény, kalóriaszegény, …szegény

Sajnos mivel egyes ártalmasnak kikiáltott ételösszetevő jelentősen hozzájárul annak ízéhez, ha azt eltávolítjuk belőle, kell valamit beletenni amitől mégis kívánatos lesz.

Az ételszínezékek, ízfokozók koránt sem veszélytelenek és gyakran több kárt okoznak mint az eredetileg eltávolított zsír vagy bármi amitől féltünk.

GMO

A génmódosítás rákkeltő hatásáról eddig semmiféle tanulmány nem látott napvilágot. Az aggodalmon és a feltételezéseken kívül nincs semmi bizonyíték arra, hogy hosszú távon ezek bajt okoznának. Gyakorlatilag mi vagyunk a kísérleti egerek. 20-30 év múlva meg fogjuk tudni mondani mit okozott a génmódosított növények vagy állatok fogyasztása.

aszpartam nitrit rák rákkeltő 2015-03-25
Facebook Pinterest Email Print Tovább
Előző cikk:

Magnézium – a láthatatlan tápanyaghiány

Következő cikk:

Hegynekrepülősgyilkosos gyógyszer

Hasonló írások

Rákellenes Világnap – Hogyan segíthet az egészséges étrend?

Rákellenes Világnap – Hogyan segíthet az egészséges étrend?

Rák: Mi okozza és milyen élelmiszerek segíthetnek a megelőzésében?

Rák: Mi okozza és milyen élelmiszerek segíthetnek a megelőzésében?

A szulforafán fogyasztása számos előnnyel jár!

A szulforafán fogyasztása számos előnnyel jár!

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Ezt is érdekelhet

Rákellenes Világnap – Hogyan segíthet az egészséges étrend?

Rákellenes Világnap – Hogyan segíthet az egészséges étrend?

Február 4-én minden évben megrendezésre kerül a Rákellenes Világnap, amelynek célja a figyelemfelhívás a megelőzés, a korai felismerés és a ...

Hírlevél

A hét legérdekesebb hírei pénteken. Iratkozz fel! Ne maradj le semmi fontosról az egészség témájában.

Legfrissebb

Hidratálj okosan – Vitaminok és ásványi anyagok a nyári vízháztartásért

Hidratálj okosan – Vitaminok és ásványi anyagok a nyári vízháztartásért

Máriatövis – A máj őrzője és a méregtelenítés kulcsa

Máriatövis – A máj őrzője és a méregtelenítés kulcsa

„Napfényvitamin túladagolva?” – Amit a D-vitaminról nyáron is tudni kell

„Napfényvitamin túladagolva?” – Amit a D-vitaminról nyáron is tudni kell

Mi az a NAC (N-acetil-L-cisztein), és miért érdemes szedni?

Mi az a NAC (N-acetil-L-cisztein), és miért érdemes szedni?

Kimerülten a rohanásban? A B1-vitamin szerepe a nyugodtabb idegrendszerért

Kimerülten a rohanásban? A B1-vitamin szerepe a nyugodtabb idegrendszerért

Nyaralás alatt is egészségesen? – A vitaminhiány nyomában a svédasztalon

Nyaralás alatt is egészségesen? – A vitaminhiány nyomában a svédasztalon

Legolvasottabbak

  • 1

    A kurkuma jobb mint a Prozac

  • 2

    Energiát adó és koncentrációt fokozó gyógynövények

  • 3

    Astragalus: gyógynövény 6 hihetetlen egészségügyi előnnyel

  • 4

    Hipertónia: Mit érdemes tudnod a magas vérnyomással kapcsolatban?

  • 5

    Miért nem gyógyul a magas vérnyomás?

Friss hozzászólás

  • A B3 vitamin legyőzte a koleszterincsökkentő gyógyszereket

    Gellért Ágnes

    T.Cím! Sztent beültetés után szednem kell az alábbi gyógysze...

  • Miért (nem) jobb az édesburgonya

    admin

    Átlagosan egy tő batáta 1–3 kg gumót terem. Ez azt jelenti,...

  • Miért (nem) jobb az édesburgonya

    Flor

    Még hogy nem finom a batáta nyersen??? Jobb, mint a nyers ré...

  • Egészséges immunrendszer 10 lépésben

    Megjelent a legújabb, ingyenes Vitaking Katalógus - Vitaking

    […] különösen a téli időszak kihívásaira, mint például...

  • Csokoládé flavonoid tartalma

    5 nyomós érv, hogy ne száműzd a csokoládét az étrendedből - Remind

    […] kedvez azoknak, akik a kardiovaszkuláris megbetege...

  • Vitamin ABC
  • Életmód
  • Gyógynövény
  • Tippek
  • Sitemap
  • Timeline
Copyright 2008-2023, All Rights Reserved
Natúr Hírek Magazin - Naprakész, őszinte, érdekes