Hegynekrepülősgyilkosos gyógyszer

Évek óta figyelem az antidepresszánsok mellékhatásaként hány ember veszti életét feleslegesen. Nem azért, mert szedi, hanem azért, mert a szomszédja, a diákja, a szerelme vagy a repülőgépének pilótája szedi.

Tegnap amikor az első hírek érkeztek arról, hogy Andreas Lubitz, a kedden lezuhant Germanwings repülőgép másodpilótája szándékosan okozta 150 ember halálát, a mellettem dolgozó kollégám megjegyezte, hogy: “biztos antidepresszánst szedett”.

Nem is gondoltam, hogy így telibe találja mi történt.

Ma, a német Reuters és a Bild című lapokban megjelent az első információ arról, hogy tegnap a kollégám telibe trafált. A német lapok bennfentes információkra hivatkozva kijelentik, hogy Lubitz másfél évet töltött pszichiátriai kezelés alatt. Ezzel egybe vág az a rendőrségi közlemény, miszerint “a rendőrség a pilóta lakásában depressziójára utaló jeleket fedezett fel”.

Milyen jelek utalnak depresszióra egy lakásban?

Drogok, gyógyszerek, antidepresszánst tartalmazó dobozok, receptek, orvosi jelentések, és egyebek. Amikor ezt megtaláljuk egy lakásban vagy egy női táskában, biztosak lehetünk abban, hogy az illető közelében lenni is életveszélyes. Mellesleg ez rá is van írva az antidepresszánsok dobozára.

A pszichiáter nem érti

A lapok megkérdeztek egy “szakértőt”. A nyilatkozó Manfred Woltersdorf pszichiáter úgy fogalmazott, hogy “szokatlan”, hogy valaki százötvened magával lesz öngyilkos.

A doki talán nem olvas újságot?

Például itt van egy 2007-es jelentés az Amerikai Légügyi Hatóságtól, akik nem átallottak kivizsgálni 61 légi balesetet és a vizsgálatból az derült ki, hogy 19 esetben (31%) a pilóta pszichológiai állapota és/vagy antidepresszáns hatása  okozta a balesetet.

A következő linken pár hasonló esetet gyűjtöttem egybe az elmúlt pár évből. Nem mindig egy Airbus az eszköz. Egy fegyver, egy balta vagy egy villamos éppen úgy megteszi, ha az ember nem tud szerezni egy repülőgépet mikor az antidepresszánsának “gyakori mellékhatása” jelentkezik.

Cikkek az antidepresszánsok mellékhatásairól.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    scroll to top