• Itt vásárolunk:
  • Vitaminkirály
  • AminPrimo

Natúr Hírek Naprakész, őszinte, érdekes

  • Címlap
  • Vitamin ABC
  • Étkezés
  • Életmód
  • Természetgyógyász
  • Gyógynövények
K2-vitamin - Miért nevezik a tudósok a legújabb superfoodnak?
K2-vitamin - Miért nevezik a tudósok a legújabb superfoodnak?

K2-vitamin – Miért nevezik a tudósok a legújabb superfoodnak?

2020 febr 20 Szóljon hozzá

A tudósok egyre többször emlegetik a K2-vitamint úgy, mint a legújabb superfood. A superfoodok, vagyis szuperételek azok az ételek, amelyek a test egészére jótékony hatással vannak. A tudósok felfedezték, hogy a K2-vitamin elengedhetetlen a megfelelő csontsűrűséghez, a csontok fejlődéséhez, az erős fogak és az arccsont felépítéséhez. Emellett segíti az artériák, a szív és a prosztata egészségének megőrzését. Továbbá hozzájárul az öregedés lassításához, különösen a szövetek, a bőr és az agy általános egészségének megőrzéséhez.

Vizsgáljuk meg közelebbről ezt a szuper tápanyagot. Nézzük, hogyan működik, milyen előnyökkel jár a test számára és hogyan juthatunk hozzá elegendő mennyiséghez.

Mit érdemes tudnod a K2-vitaminról?

A normál étrenddel nem egyszerű megfelelő mennyiségű K2-vitamint juttatnunk a szervezetünkbe, különösen akkor, ha alacsony zsírtartalmú ételeket eszünk. Éppen ezért napjainkban rengeteg embernek van hiánya ebből az igen hasznos vitaminból.

A K2-vitamin hiánya korai öregedést, szív-érrendszeri problémákat vagy csont deformációt okozhat. A K2 és a D3-vitamin hasznosulása szorosan összefügg egymással. Ez a két vitamin a természetben is mindig együtt „dolgozik”, hiszen egyik nem működik a másik nélkül. Rendkívül fontos tehát, hogy étrendünk K2 és D3-vitaminban egyaránt gazdag legyen.

A K2 legfontosabb élelmiszer-forrásai

A K2-vitamin természetes formában megtalálható a baktériumos erjesztéssel készülő élelmiszerekben, például az érlelt sajtokban és a túróban. A K2-vitamin megtalálható az olyan húsokban, mint a csirke és a marha, de különösen sok van az állati májban. A K2-vitamin jelen van a szalámikban, a belsőségekben és az állati zsírokban is. A természetes K2 leggazdagabb forrása az erjesztett szójababból készült natto nevű hagyományos japán étel, ami szokatlanul nagy mennyiségben tartalmazza a természetes K2-vitamin MK-7 (menakinon-7, azaz a biológiailag a legjobban hasznosuló és leginkább bioaktív) formáját.

Mik a K2-vitamin legfontosabb egészségügyi előnyei?

1, Megakadályozza a szív-és érrendszeri betegségeket

Bár számos előnye van, mégis talán a legfontosabb a szív-és érrendszerre gyakorolt jótékony hatása. A tudósok a közelmúltban megvizsgálták, hogy valójában mi okozza az elmeszesedett és elzáródott artériákat. Arra a következtetésre jutottak, hogy a legfőbb ok nem a zsír, ahogyan azt korábban gondolták, hanem a kalcium. Ennek oka az, hogy ahhoz, hogy a kalcium ne az artériákba, hanem a csontokba kerüljön, a szervezetnek szüksége van a K2 és a D3-vitaminokra egyaránt.

2, Nélkülözhetetlen az erős csontokhoz és a fogakhoz

A D3-vitaminnal és a kalciummal kölcsöhatásban a K2-vitamin az a „tolóerő”, ami a kalciumot a csontokba és a fogakba juttatja. Valójában a K2 annyira hasznos a fogak és az álkapocs számára, hogy azok a terhes nők, akik a terhesség ideje alatt K2-t fogyasztottak, sokkal kevesebb fogászati problémával küzdöttek később, mint azok, akik nem pótolták megfelelően ezt a vitamint. Tehát igen, a kalcium nagyon fontos, de a szervezetnek szüksége van K2-re ahhoz, hogy a megfelelő helyekre juthasson. A K2-t jelenleg a csontrikulás gyógyításának, megelőzésének potenciális megoldásaként tartják számon.

3, Segíti a prosztata egészségét

Egy 2015-ben megjelent orvosi cikkben az egyik orvos a K2-vitamint az új „hiányzó láncszemnek” nevezte. Ennek oka az, hogy a prosztata betegségek esetében sokszor megfigyelhető volt a K2 hiánya.

4, Nélkülözhetetlen tápanyag az agynak

Jelenleg is folynak a kutatások arról, hogy a K2-vitamin hogyan tudja megvédeni az agyat az Alzheimer-kórtól. A tudósok azonban már megállapították, hogy azoknál, akiknél Alzheimert diagnosztizáltak, szinte mindig felfedezhető volt a K2 hiánya is.

5, Megállíthatja a rák elterjedését

Rákkal kapcsolatos kutatások megállapították, hogy a K2-vitamin fogyasztása képes gyógyítani a prosztata rákot. Emellett fefedezték, hogy a K2 általában meggátolja a rákos sejtek szaporodását, még a leukémiás betegek esetében is. Bizonyítottan megállíthatja a tüdőrák terjedését is.

6, Fiatalossá, simává teszi a bőrt

Gondolkodtál már azon, hogy a japán nők bőre miért olyan szép és fiatalos? A tudósok szerint a K2-ben gazdag natto lehet az egyik oka. A natto egy szójababból készült étel, amit rendszeresen fogyasztanak reggelire a japánok. Ennek oka az, hogy amint a K2-vitamin kiszorítja a kalciumot az artériákból, megakadályozza a felesleges kalcium felhalmozódását a bőrben, ami a ráncok kialakulását és az öregedés egyéb jeleit okozza.

Forrás: https://naturalnewsblogs.com

2020-02-20
Facebook Twitter Tovább
Előző cikk:

Zeller – Alapvető zöldség, rengeteg egészségügyi előnnyel

Következő cikk:

Méregtelenítés zöldségekkel? Ezek a legjobb választások!

Hasonló írások

Demencia és magas magnéziumbevitel? Mi az összefüggés?

Demencia és magas magnéziumbevitel? Mi az összefüggés?

Demencia: A D-vitamin segíthet megakadályozni a kialakulását?

Demencia: A D-vitamin segíthet megakadályozni a kialakulását?

A D-vitamin és a halolaj-kiegészítők csökkentik az autoimmun betegségek kockázatát

A D-vitamin és a halolaj-kiegészítők csökkentik az autoimmun betegségek kockázatát

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb

Kálium és nátrium a sóban

Kálium és nátrium a sóban

A magnézium 11 bizonyítékon alapuló egészségügyi előnye

A magnézium 11 bizonyítékon alapuló egészségügyi előnye

A telomerek lennének a kulcs a hosszú, fiatalos élethez?

A telomerek lennének a kulcs a hosszú, fiatalos élethez?

Pektin

Pektin

Energiát adó és koncentrációt fokozó gyógynövények

Energiát adó és koncentrációt fokozó gyógynövények

Az Ashwagandha hatása a szervezetünkre

Az Ashwagandha hatása a szervezetünkre

Legolvasottabbak

  • 1

    A kurkuma jobb mint a Prozac

  • 2

    Energiát adó és koncentrációt fokozó gyógynövények

  • 3

    Astragalus gyökér: gyógynövény 6 hihetetlen egészségügyi előnnyel

  • 4

    Hipertónia: Mit érdemes tudnod a magas vérnyomással kapcsolatban?

  • 5

    Miért nem gyógyul a magas vérnyomás?

Friss hozzászólás

  • Élelmiszerek kálium tartalma

    Takács Attiláné

    Lehet, hogy élelmiszerek tekintetében frissíteni kellene a t...

  • Energiaszint fenntartása étrend-kiegészítőkkel?

    Az Ashwagandha hatása a szervezetünkre - NatúrHírek

    […] a gyógynövényt sokan használják az energia fokozás...

  • Ásványi-anyagok a Spirulinában és a Chlorellában

    Ásványi anyag hiány: Hogyan alakul ki, és mit okoz? - vitaminkiraly.hu

    […] klorofillban gazdag növények (mint a spirulina és...

  • Mit kell tudni az alacsony nátriumtartalmú étrendről?

    Róbertné

    Elég baj az, hogy már itt is az alacsony nátriumtartalmú étr...

  • Íme a vashiányos vérszegénység 9 jele és tünete

    Fejfájás és légszomj egyidőben - NatúrHírek - Egészségmagazin

    […] is ilyen egyszerű. Egy rutin laborvizsgálat, amit...

  • Vitamin ABC
  • Természetgyógyász
  • Életmód
  • Gyógynövény
  • Tippek
Copyright 2008-2023, All Rights Reserved
Natúr Hírek Magazin - Naprakész, őszinte, érdekes