• Itt vásárolunk:
  • Vitaminkirály
  • AminPrimo

Natúr Hírek Naprakész, őszinte, érdekes

  • Címlap
  • Vitamin ABC
  • Étkezés
  • Életmód
  • Gyógynövények
  • Pszichiátria
K2-vitamin - Miért nevezik a tudósok a legújabb superfoodnak?
K2-vitamin - Miért nevezik a tudósok a legújabb superfoodnak?

K2-vitamin – Miért nevezik a tudósok a legújabb superfoodnak?

2020 febr 20 Szóljon hozzá

A tudósok egyre többször emlegetik a K2-vitamint úgy, mint a legújabb superfood. A superfoodok, vagyis szuperételek azok az ételek, amelyek a test egészére jótékony hatással vannak. A tudósok felfedezték, hogy a K2-vitamin elengedhetetlen a megfelelő csontsűrűséghez, a csontok fejlődéséhez, az erős fogak és az arccsont felépítéséhez. Emellett segíti az artériák, a szív és a prosztata egészségének megőrzését. Továbbá hozzájárul az öregedés lassításához, különösen a szövetek, a bőr és az agy általános egészségének megőrzéséhez.

Vizsgáljuk meg közelebbről ezt a szuper tápanyagot. Nézzük, hogyan működik, milyen előnyökkel jár a test számára és hogyan juthatunk hozzá elegendő mennyiséghez.

Mit érdemes tudnod a K2-vitaminról?

A normál étrenddel nem egyszerű megfelelő mennyiségű K2-vitamint juttatnunk a szervezetünkbe, különösen akkor, ha alacsony zsírtartalmú ételeket eszünk. Éppen ezért napjainkban rengeteg embernek van hiánya ebből az igen hasznos vitaminból.

A K2-vitamin hiánya korai öregedést, szív-érrendszeri problémákat vagy csont deformációt okozhat. A K2 és a D3-vitamin hasznosulása szorosan összefügg egymással. Ez a két vitamin a természetben is mindig együtt „dolgozik”, hiszen egyik nem működik a másik nélkül. Rendkívül fontos tehát, hogy étrendünk K2 és D3-vitaminban egyaránt gazdag legyen.

A K2 legfontosabb élelmiszer-forrásai

A K2-vitamin természetes formában megtalálható a baktériumos erjesztéssel készülő élelmiszerekben, például az érlelt sajtokban és a túróban. A K2-vitamin megtalálható az olyan húsokban, mint a csirke és a marha, de különösen sok van az állati májban. A K2-vitamin jelen van a szalámikban, a belsőségekben és az állati zsírokban is. A természetes K2 leggazdagabb forrása az erjesztett szójababból készült natto nevű hagyományos japán étel, ami szokatlanul nagy mennyiségben tartalmazza a természetes K2-vitamin MK-7 (menakinon-7, azaz a biológiailag a legjobban hasznosuló és leginkább bioaktív) formáját.

Mik a K2-vitamin legfontosabb egészségügyi előnyei?

1, Megakadályozza a szív-és érrendszeri betegségeket

Bár számos előnye van, mégis talán a legfontosabb a szív-és érrendszerre gyakorolt jótékony hatása. A tudósok a közelmúltban megvizsgálták, hogy valójában mi okozza az elmeszesedett és elzáródott artériákat. Arra a következtetésre jutottak, hogy a legfőbb ok nem a zsír, ahogyan azt korábban gondolták, hanem a kalcium. Ennek oka az, hogy ahhoz, hogy a kalcium ne az artériákba, hanem a csontokba kerüljön, a szervezetnek szüksége van a K2 és a D3-vitaminokra egyaránt.

2, Nélkülözhetetlen az erős csontokhoz és a fogakhoz

A D3-vitaminnal és a kalciummal kölcsöhatásban a K2-vitamin az a „tolóerő”, ami a kalciumot a csontokba és a fogakba juttatja. Valójában a K2 annyira hasznos a fogak és az álkapocs számára, hogy azok a terhes nők, akik a terhesség ideje alatt K2-t fogyasztottak, sokkal kevesebb fogászati problémával küzdöttek később, mint azok, akik nem pótolták megfelelően ezt a vitamint. Tehát igen, a kalcium nagyon fontos, de a szervezetnek szüksége van K2-re ahhoz, hogy a megfelelő helyekre juthasson. A K2-t jelenleg a csontrikulás gyógyításának, megelőzésének potenciális megoldásaként tartják számon.

3, Segíti a prosztata egészségét

Egy 2015-ben megjelent orvosi cikkben az egyik orvos a K2-vitamint az új „hiányzó láncszemnek” nevezte. Ennek oka az, hogy a prosztata betegségek esetében sokszor megfigyelhető volt a K2 hiánya.

4, Nélkülözhetetlen tápanyag az agynak

Jelenleg is folynak a kutatások arról, hogy a K2-vitamin hogyan tudja megvédeni az agyat az Alzheimer-kórtól. A tudósok azonban már megállapították, hogy azoknál, akiknél Alzheimert diagnosztizáltak, szinte mindig felfedezhető volt a K2 hiánya is.

5, Megállíthatja a rák elterjedését

Rákkal kapcsolatos kutatások megállapították, hogy a K2-vitamin fogyasztása képes gyógyítani a prosztata rákot. Emellett fefedezték, hogy a K2 általában meggátolja a rákos sejtek szaporodását, még a leukémiás betegek esetében is. Bizonyítottan megállíthatja a tüdőrák terjedését is.

6, Fiatalossá, simává teszi a bőrt

Gondolkodtál már azon, hogy a japán nők bőre miért olyan szép és fiatalos? A tudósok szerint a K2-ben gazdag natto lehet az egyik oka. A natto egy szójababból készült étel, amit rendszeresen fogyasztanak reggelire a japánok. Ennek oka az, hogy amint a K2-vitamin kiszorítja a kalciumot az artériákból, megakadályozza a felesleges kalcium felhalmozódását a bőrben, ami a ráncok kialakulását és az öregedés egyéb jeleit okozza.

Forrás: https://naturalnewsblogs.com

2020-02-20
Facebook Pinterest Email PrintTovább
Előző cikk:

Zeller – Alapvető zöldség, rengeteg egészségügyi előnnyel

Következő cikk:

Méregtelenítés zöldségekkel? Ezek a legjobb választások!

Hasonló írások

Mitől van a szájszag?

Mitől van a szájszag?

Ez a 8 szokás segíthet a biológiai öregedés lassításában!

Ez a 8 szokás segíthet a biológiai öregedés lassításában!

A halolaj számos jótékony hatással bír a férfiak esetében

A halolaj számos jótékony hatással bír a férfiak esetében

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Ezt is érdekelhet

Mitől van a szájszag?

Mitől van a szájszag?

A rossz lehelet hosszú távon ráadásul egészségügyi problémát is jelezhet. A kellemetlen lehelet legalább két szájüregben lévő problémától sz ...

Hírlevél

A hét legérdekesebb hírei pénteken. Iratkozz fel! Ne maradj le semmi fontosról az egészség témájában.

Legfrissebb

A halolaj számos jótékony hatással bír a férfiak esetében

A halolaj számos jótékony hatással bír a férfiak esetében

A cukorbetegség hatásai a szervezetre és a szervekre

A cukorbetegség hatásai a szervezetre és a szervekre

Útmutató az antioxidáns ételekhez

Útmutató az antioxidáns ételekhez

Gyulladást okozó ételek, amiket jobb, ha te is elkerülsz!

Gyulladást okozó ételek, amiket jobb, ha te is elkerülsz!

10 étel, ami hozzájárulhat a szemeid egészségének megőrzéséhez

10 étel, ami hozzájárulhat a szemeid egészségének megőrzéséhez

A cukrozatlan kávé segíthet a súlycsökkentésben?

A cukrozatlan kávé segíthet a súlycsökkentésben?

Legolvasottabbak

  • 1

    A kurkuma jobb mint a Prozac

  • 2

    Energiát adó és koncentrációt fokozó gyógynövények

  • 3

    Astragalus: gyógynövény 6 hihetetlen egészségügyi előnnyel

  • 4

    Hipertónia: Mit érdemes tudnod a magas vérnyomással kapcsolatban?

  • 5

    Találkoztam valakivel akinek Neuralink van a fejében

Friss hozzászólás

  • Gyulladást okozó ételek, amiket jobb, ha te is elkerülsz!

    admin

    Mint minden zsíroldékony vitamin esetében, célszerű valamenn...

  • Íme a vashiányos vérszegénység 9 jele és tünete

    Vérszegénység - miért érint egyre több embert a vashiány - Vitaminkirály

    […] vashiány kialakulását, és ezáltal a vérszegénység...

  • Gyulladást okozó ételek, amiket jobb, ha te is elkerülsz!

    Klari

    Kérdés a D vitaminok mit kell még szedni mert magában nem jó...

  • Immunerősítő gyógynövények, amikből immunitást fokozó teát készíthetsz

    Baktérium ellen vagy vírus ellen így készítheted fel gyereked szervezetét!

    […] a testhőmérsékleten, még...

  • A fáradtság 10 valószínű oka

    Fáradtság - Ez a 10 legvalószínűbb oka az alacsony energiaszintnek!

    […] forrás: naturhirek.hu […]...

  • Vitamin ABC
  • Életmód
  • Gyógynövény
  • Tippek
  • Sitemap
  • Timeline
Copyright 2008-2023, All Rights Reserved
Natúr Hírek Magazin - Naprakész, őszinte, érdekes