Az eperfa levél kivonata kezeli a vércukorszintet?

Az eperfa

A dél-koreai Chonbuk Nemzeti Egyetem Orvostudományi Kutatói azt találták, hogy mulberry, vagyis az eperfa levél kivonata csökkentheti a vércukor- és inzulinszintet, valamint csökkentheti a triglicerid- és koleszterinszintet.

Már korábbi tanulmányok is rámutattak az eperfa levél és a vércukorszint közti kapcsolatra. Az egyik tanulmány pozitív eredményt mutatott az eperfa levél kivonat-kiegészítéssel és a vércukorszinttel kapcsolatban. Egy másik tanulmány megállapította, hogy az eperfa, a fehér bab és a zöld kávé kombinációja segíthet csökkenteni a szénhidrátok felszívódását a magas glikémiás indexű ételekből.

A Food & Nutrition Research-ben megjelent tanulmányban a kutatók a csontvázsejtek glükózfelvételére gyakorolt hatását vizsgálták. A csontváz kiváló hely a teljes test glükózfelvételéhez és felhasználásához.

A csapat nyolc héten keresztül kezelte az egereket 50 mg/kg, 100 mg/kg vagy 250 mg/kg eperfa levél kivonattal. Egy másik egércsoportot metforminnal kezeltek, ezt a gyógyszert gyakran használják a diabétesz kezelésére. A kezelési időszak után a kutatók elemezték az egerek máj- és vázizomzatát.

Az eredmények azt mutatták, hogy a 100 és 250 mg/kg eperfa levél kivonattal kezelt egerek jelentősen megnövelték több protein foszforilált formáját. Ez azt jelenti, hogy a kivonat valószínűleg növeli a glükóz eloszlását a vázizomban.

A vizsgálat eredményei arra utalnak, hogy a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére potenciálisan felhasználható a levél kivonata.

Az eperfa egyéb egészségügyi előnyei

Kínában őshonos növény már régóta használatos a népi gyógyászatban számos egészségügyi probléma kezelésére. A levélhez hasonlóan a gyümölcse is számos egészségügyi előnnyel jár:

  • A Mulberry rendkívül jó antioxidáns forrás: Az egész növény, beleértve a szárakat, leveleket és a gyümölcsöt, gazdag antioxidánsokban. Az antioxidánsok egyike a resveratrol. A Texasi Egyetem Egészségtudományi Központja által közzétett tanulmánya szerint ez az antioxidáns pozitív hatással van az életkorra.
  • Erősíti az immunrendszert: a bogyók alkaloidokat tartalmaznak, amelyek aktiválják a makrofágokat, amelyek az immunrendszert stimuláló fehérvérsejtek.
  • A Mulberry egy nagyszerű snack: Ez a bogyós gyümölcs kiváló forrása a vasnak, a fehérjéknek, a rostoknak. A C- és K-vitaminok pedig segítenek az oxigén tárolásában és szállításában. Hozzájárulnak az immunrendszert erősítő fehérvérsejtek növekedéséhez és segítenek megelőzni szövődményeket a terhesség alatt. A rostok segítenek az emésztőrendszer egészséges állapotának elérésében, csökkentik a koleszterinszintet és sok betegség kockázatát is. A levelei fehérjét, rostot és egyéb tápanyagokat is tartalmaznak.
  • Csökkenti a duzzanatot és a bőrpírt: A hagyományos kínai orvoslásban a mulberryt a bőrpír és a duzzanat kezelésére használják. A tudomány is igazolta ezt a hatását. Egy román kutatók által végzett tanulmány szerint a kurkumin és eperfa levél kombinációja felhasználható az ilyen irritációk enyhítésére.
  • Védi az agyat a károsodástól: A thaiföldi Khon Kaen Egyetem kutatói tanulmányozták az eperfa hatását. Megállapították, hogy a földiepereket fogyasztó patkányok jobb memóriával és kevésebb oxidatív stresszel rendelkeztek, mint azok, amelyek nem fogyasztották a mulberryt.

Forrás: https://www.naturalnews.com/2019-01-12-mulberry-leaf-extract-manages-blood-sugar-levels.html?fbclid=IwAR1WLUsOIqyrwM0cax9Gr2zphTbsjiot5yxYGw9LuApinCLg1dPCVP8NjGk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top