A magnézium hiányának veszélyei

Magnéziumhiány

Tudta, hogy a magas koleszterinszint, az izomgörcs és az emésztési gondok megszűnhetnek a magnézium megfelelő adagolásával? És azt, hogy az ezekre a problémákra szedett gyógyszerek fokozzák a magnéziumhiány kialakulását?

Az asztma, vérrögképződés, székrekedés, depresszió, álmatlanság, fogszuvasodás, s még sok más rendellenes egészségi állapot kezelhető naponta megfelelő mennyiségű magnézium fogyasztásával. Az alábbi cikkben Dr. Carolyn Dean ismerteti, mik a magnéziumhiány veszélyei, valamint azt, hogyan tudjuk természetes úton megszüntetni a krónikus egészségi problémákat.

A magnézium megszünteti a gyerekek idegrendszeri megbetegedéseit

Kimutatták, hogy a magnézium az egész szervezetben enyhíti a perifériás idegek zavarát, úgy, mint a migrének, az izomrángások, bélgörcs, valamint a lábikra, láb és lábujjak görcseit. Alkalmazható ezenkívül a szédüléssel és zavartsággal járó központi idegrendszeri tünetek kezelésére is.

Dr. Dean legnagyobb példányszámban eladott – A magnézium csodái című – könyvében olvashatunk Dr. Lewis B. Barnettről, a Hereford Klinika és D. Smith Kutatási Alapítvány korábbi vezetőjéről, aki az epilepsziás emberek esetében magnéziumhiányt tapasztalt. Dr. Dean így folytatja:

“Az 1950-es években Dr. Barnett egyértelműen bizonyítékot adott: 30 epilepsziás gyermek roham esetén rendkívül jól reagált nagydózisú magnézium beszedésére, mindenfajta mellékhatás nélkül. Barnett azt tapasztalta, hogy amikor betegeinek vérében a magnéziumszint normalizálódott, akkor lecsökkent az epilepsziás roham aktivitása. Kutatásainak eredményeképpen Barnett arra a következtetésre jutott, hogy a 3 millió klinikai, és az akkor 10-15 millió nem klinikai epilepsziával kezelt esetnél a fő ok a magnézium hiánya volt.”

A szívbetegséget okozhatja a magnéziumhiány?

Sajnos az emberek többsége nem tudja, hogy egyes gyógyszerek megfosztják a szervezetet az ásványi anyagoktól. A szívbetegséget vajon okozhatja magnéziumhiány? Ez az ásványi anyag nélkülözhetetlen az optimális egészséghez – különösen a szívizom megfelelő működéséhez.

Dr. Dean „A Magnézium csodái” c. könyvében emlékeztet a magnézium és a gyógyszerek közötti ellentétre:

“A magnézium egyik legnagyobb szakértője, Dr. Mildred Seeling furcsa módon gyógyszergyárakban kezdte kutatói pályafutását az 1960-as években. Ott vette észre először, hogy a gyógyszerek mellékhatásai tulajdonképpen a magnéziumhiány tünetei voltak. Úgy tűnt neki, hogy sok gyógyszer megnövelte a magnézium-felhasználás igényét. Például úgy, hogy elsavasítja a szervezetet, ami azután segítségül hívja a sejtekből az ott elérhető magnézium, így semlegesíti a savat és a lehető legkisebbre csökkenti a mérgező hatást.”

Egyéb gyógyszereknél úgy tűnt, hogy elhasználják a szervezetből a magnéziumot, vagy pedig ennek megfelelően jótékony hatást fejtettek ki, mivel a magnéziumot kikényszerítették a raktárhelyéről és megnövelték a vér magnéziumszintjét.”

Vagyis, más szavakkal, amikor gyógyszereket fogyasztunk, a magnézium a gyógyszer ellensúlyozására rohamot indít és (sok esetben) javul a közérzet. Nem a gyógyszertől, hanem a magnézium által.

Forrás: naturalnews.com

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    scroll to top