Az ananászlé 5-ször hatékonyabb, mint a köhögés elleni szirupok

A köhögés kezelése érdekében legtöbben beugranak egy patikába, vagy drogériába valami gyógyszerért, vagy köhögés elleni szirupért, ám egyre több természetes ételről derül ki, hogy hatékony a köhögés ellen, ráadásul káros mellékhatások nélkül alkalmazható. Ilyen az ananászlé is. Hogyan segít, és hogyan fogyasszuk?

Néhány éve derült ki, hogy az ananászlé, segít csökkenteni a köhögés és a torokfájás tüneteit.

2010-ben indiai kutatók természetes alapanyagokat (mint pl. ananászlé) teszteltek tuberkolózis kezelésére. Eközben rájöttek, hogy az ananászlé, a méz, cayenne (chili paprika) és só keveréke rendkívül jó oldja a váladékot, és nyugtatja a köhögési rohamokat.

Azt találták, hogy a beteg állapota így 5-ször gyorsabban javul, mint a köhögés elleni szirupokkal.

Az ananászlé előnyei

Az ananász a benne található bromelain nevű enzimnek köszönhetően számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Ez az enzim antioxidánsként működik, gyulladáscsökkentő hatású, elpusztítja a baktériumokat és harcol a fertőzések ellen.

Ráadásul az ananászlé C-vitamin tartalma szintén hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, és kiváló antioxidáns is.

Az ananász továbbá remek b1, b2, b6, folsav, b5 vitamin, magnézium és kálium forrás, és mint tudjuk ezek mind hozzájárulnak az emberi szervezet egészségéhez.

A legjobb, ha nem bolti feldolgozott, pasztőrözött ananászlét vásárol, hanem maga facsarja ki egy gyümölcspréssel a valódi gyümölcsből. A legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható ananászlé túl sok cukrot tartalmaz, és túl keveset a valódi gyümölcsből.

A recept:

  • 1 csésze ananász leve
  • ¼ csésze friss citromlé
  • 1 kis darab gyömbér (darálva vagy apróra vágva)
  • 1 evőkanál méz
  • Csipet só
  • ½ teáskanál chili paprika

Ebből fogyasszon akár napi 3-szor ¼ csészényi adagokat, és intsen búcsút a köhögésnek, vagy a torokfájásnak.

Megjegyzés: Az ananász javítja az emésztést, és ez a hatása kiválóan fokozható egy kis pluszban hozzáadott kurkumával.

Megjegyzés 2: érdekes megfigyelni, hogy időről időre kiderül, hogy a természetes, a népi gyógyászatban alkalmazott köhögés elleni szerek nem csakhogy felveszik a versenyt a különféle drogokból kutyult gyógyszerekkel, de statisztikai alapon rendre jobb eredményeket lehet velük elérni. Teszik mindezt veszélyes mellékhatások nélkül. Mikor jön erre rá a gyógyszeripar?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

scroll to top