Avokádómag – Szuperétel az egészségért

Ezt a tényt egy kicsit érdekesnek találhatja, pedig igaz és lenyűgöző. Az avokádómag tele van olyan tápanyagokkal, amik számos egészségügyi előnyhöz juttatják a szervezetet.

Tény, hogy a magok több antioxidánst tartalmaznak, mint maga az avokádó gyümölcse, vagy a legtöbb zöldség, gyümölcs vagy gyógyító tea. A magok képesek arra, hogy a testet sokkal oldhatóbb rostokkal lássák el, mint bármely más, az élelmiszerpiacon kapható étel. És ezzel még nincs vége az előnyöknek.

Az avokádómag legjobb előnyei

  • Az avokádómag antioxidánsban gazdag, tápláló olajat tartalmaz. Az avokádóban található antioxidáns 70%-a a magban található, míg csupán 30%-a van a gyümölcs húsában és héjában. Ezek a hatékony antioxidánsok képesek a magas koleszterinszint csökkentésére és a szívproblémák több fajtáját is képesek megelőzni, például a szívrohamot és sztrókot.
  • A szuper gyülmölcs magja nagyszerű alternatíva a test gyulladásos betegségeinek csökkentésére, de különösen jól működik a gyomor-bél traktusban fellépő duzzanatok enyhítésében is.
  • Használata elősegíti a hasmenés elmúlását és megakadályozza és természetesen enyhíti a székrekedést.
  • Egyesek gyomorfekély ellen is alkalmazzák, hiszen a magok antioxidánst tartalmaznak, ami fenolvegyületként is ismert. Ezek az összetevők antibakteriális és antivírus tulajdonságokat tartalmaznak, így a magok hatásosak az emésztőrendszeren belüli fekélyek kialakulása ellen.

Ha még néhány okra lenne szüksége, miért fontos, hogy az avokádómag az étrendje része legyen, a következők meg fogják lepni:

  • A magok flavonolt tartalmaznak, ami egy olyan antioxidáns, ami segít megelőzni és csökkenteni a tumorok növekedését. Ha azt tapasztalja, hogy talán tumora van, akkor a legfontosabb, hogy keresse fel orvosát az orvosi kezelés egyeztetése miatt, de emellett az is rendkívül fontos, hogy még több flavonolban gazdag ételt vonjon be az étrendjébe, mint például az avokádó magot.
  • Ha immunrendszer-erősítésre van szüksége, és megvédené magát a megfázástól és az influenzától, az avokádómag segíthet ebben.
  • Ezek a magok képesek felvenni a harcot a szabadgyökök ellen, amik különböző betegségeket és öregedést okozhatnak. Ha le akarja csökkenteni az öregedési folyamatokat és visszaszorítaná az öregedéssel járó foltokat és ráncokat, az avokádómag képes visszaépíteni a kollagént a bőr alatt, ezzel fiatalítva a bőrt.

Az egészségügyi előnyök nem érnek itt véget:

  • Ezek a magok természetes úton segítenek abban, hogy fiatalnak is érezze magát, ugyanis csökkenti a csontbetegségeket, az ízérzészavart és a test fájdalmait és panaszait, vagyis segít abban, hogy energikus maradjon és élhesse az életét.
  • A gyógyító magok hasznosak a vércukorszint csökkentésében és segítenek elérni az ideális testsúlyt is. A magok segítenek a telítettségérzet elérésében, így nem lesz szüksége az evés utáni nassolásra.

Honnan szerezhet avokádómagot?

Mindössze annyit kell tennie, hogy óvatosan felnyitja az avokádót, kiveszi belőle a magot, egy műanyag zacskóba helyezi és összetöri egy kalapáccsal. Ezután az összezúzott magott darálóba kell tenni, és finom porrá kell zúzni. Ezután szórja a magot az ételekhez, fogyassza egészséggel és élvezze a jótékony hatásait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

scroll to top