„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

A Föld napja alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” Ennek alkalmából készültünk most néhány környezetvédő és immunrendszert erősítő ötlettel.

Ezt a napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg. 2009-ben az ENSZ április 22-ét a „Földanya Nemzetközi Napjá”-vá nyilvánította. Ezen a napon fát ültetnek, rajzpályázatot hirdetnek, környezeti vetélkedőt, patak- és falutakarítást, kerékpáros felvonulást szerveznek civil szervezetek és helyi önkormányzatok, iskolák, ezzel segítve a világot érő ártalmas hatások ellen.

Hogyan védje meg környezetét? Íme néhány tipp, amit nem csak a Föld napján, hanem egész évben alkalmazni tud:

Mozogjon mindennap fél órát

Ha teheti egy rövidebb távot ne autóval, vagy tömegközlekedéssel tegyen meg, hanem gyalog, vagy biciklivel. Azzal, hogy az autót lecseréli egy füstmentes megoldásra, rengeteget segít a környezetén. Emellett a rendszeres mozgás, mint a tempós gyaloglás, kocogás, kerékpározás, javítja az immunrendszer működését, segít megelőzni a cukorbetegséget és a csontritkulást, segít rugalmasan tartani az érfalakat és nem mellékesen hozzájárul a fogyáshoz is, valamint fokozza a jó hangulatot.

Szabaduljon meg azoktól a kozmetikai termékektől, amik mérgező vegyszereket tartalmaznak

A bőrünkön keresztül nagyobb mértékben szívódnak fel a méreganyagok, mint az emésztőrendszerünkön keresztül. A kozmetikai ipar éppen olyan mértékben használ mérgező vegyszereket, mint az élelmiszeripar. A legtöbb testápolási cikk mint például a samponok, tusfürdők, amiket hagyományos üzletekben megvehet olyan mérgező adalékokat tartalmaznak, amik fenyegetik az egészségét azáltal, hogy lekötik az immunrendszerének figyelmét. Amikor ezek a termékek a bőrével érintkeznek, belépnek a véráramba éppen úgy mintha megették volna őket. Mivel azonban a bőrünk nem érzi az ízeket, nem lesz hányingerünk tőlük. Cserélje le őket, mert nem csak szervezete, hanem a környezete is hálás lesz érte.

Tüntesse el a méreganyagokat a lakásából és a munkahelyéről

Egy átlagos lakás tele van olyan háztartási vegyszerekkel (mosószerek, takarítószerek, illatosítók) amik alapanyagai között számos mérgező vegyület megtalálható. Ezek éppen úgy bejutnak a levegővel s a bőrön át a szervezetbe és éppen úgy az immunrendszerünk lefoglalása a fő kártételük, mint a kozmetikai vegyszereknek.

Cserélje le ezeket méreganyagmentes termékekre. Amennyiben azonban olcsó megoldást szeretne, a szódabikarbóna és az ecet remek megoldás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top