Élj boldog életet!

Élj boldog életet!

Bár még nem találták fel a boldogságot adó bájitalt, de azért létezik pár olyan változtatás, ami jelentősen meghosszabbítja az élettartamot. Kezdje el még ma ezeket a módszereket és ötleteket használni, és meglátja valóban jobban fogja érezni magát a saját bőrében!

Töltse szabadidejét a természetben!

Akik sokat sétálnak a zöld természetben, azok sokkal hosszabb ideig élnek. Egy friss tanulmány szerint, azok a nők, akik sok időt töltöttek a szabadban 12%-kal csökkent a halálozás kockázata. A kikapcsolódás a kutatók szerint javítja az emberi kapcsolatokat, a mentális egészséget és a fizikai aktivitást is. Itt a tavasz, irány a természet!

Válassza a mediterrán étrendet!

A mediterrán étrend tele van olyan ételekkel, amelyek nagyon jó gyulladáscsökkentők és védik a különböző betegségektől, mint a szívbetegség, cukorbetegség és a rák. A szabad tartású állatokból válassza ki a húsos ételek alapanyagát. Fogyasszon sok halat, olívaolajat, magokat és zöldséget.

Mozogjon, de inkább sokszor keveset!

Kocogjon, biciklizzen, körkorcsolyázzon, menjen társas táncra. A lényeg, hogy találja  meg az önnek megfelelő mozgást. Vigye el családját és barátait is, ez még a kapcsolatoknak is jót tesz.

Vezesse be az időszakos böjtöt!

Képzeljük el, mennyire áldásos lenne, ha szervezetünknek minden héten egy nap lenne lehetősége a méregtelenítésre és salaktalanításra. Tartson minden héten egy olyan napot, amikor csak zöldséget eszik semmi mást. Az alma is jó lehet, de sokaknak éhségérzetet ad a savassága miatt.

Vegye körbe magát jó emberekkel!

Egy tanulmány megállapította, hogy az erős és minőségi kapcsolatok kulcsa a boldog életnek. Legyen barátaival napi kapcsolatban, ha nem is találkoznak, akkor is beszéljenek vagy online vagy telefonon. Ne zárkózzon el, a magány nem vezet jó útra.

Tanuljon mindig valami újat!

Az okos emberek tovább élnek. Elkerüli őket az időskori elbutulás és az IQ szintjük is az átlag feletti. Tanuljon nyelveket vagy egy új szakmát, olvasson, járjon könyvtárba…stb. Vagy vegyen egy rejtvénykönyvet és használja mindennap.

Aludjon eleget!

Fontos, hogy mindennap minimum 8 órát aludjon. Kapcsoljon ki éjszakára minden elektromos eszközt, amit csak lehet, mint például Tv, WiFi, telefon vagy rádió. Ha nem olyan jó alvó és gyakran ébred fel zajra, akkor szedjen citromfű kapszulát.

Mit gondol? Be tudja tartani ezt a pár dolgot? Felkészült a boldog életre? Akkor nincs más hátra, mint megélni egy egészséges és boldog életet. Sok sikert hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top