Egészséges otthonra vágyik?

Függetlenül attól, hogy valaki szeret takarítani vagy sem, a tiszta otthon biztosan Önnek is fontos. Számos speciális tisztítószer létezik már a piacon, azt azonban kevesen tudják, hogy ezek a tisztítószerek sok káros összetevőt és mérgező vegyi anyagot tartalmaznak, amelyek károsítják a szervezetet.

Az öblítő a ruhában, a belélegzett felmosószer vagy tisztítószer károsíthatja a vesét, májat és akár az idegrendszert is. Az utóbbi időben nagyon népszerűvé váltak az úgynevezett zöld tisztítószerek, amelyek nem csak a környezetet védik, hanem költséghatékonyabbak is.

Akkor vegye fel az újrahasznosított gumikesztyűt és kezdje el a „zöld” takarítást!

✓ Szódabikarbóna:
Ez a klasszikus konyhai kiegészítő alkalmas a mosdók, kádak és zuhanyzók súrolására. Emellett nagyon jól magába szívja a hűtőben keletkező kellemetlen szagokat is. Tegyen egy tálba pár kanál szódabikarbónát és felejtse el a kellemetlen szagokat.

✓ Mosószóda
A szódabikarbóna testvére, a mosószóda nagyon jó tisztítószer. Használja ruhák mosásához és így kevesebb mosószer is elegendő lesz.

✓ Ecet
Vízzel elkeverve nagyon jól használható kádak és ablakok tisztításához. Mosáshoz adagolva pedig megtartja a ruhák színét.

✓ Mosható törlőkendő
Ne dobja ki a papírtörlőt, hanem vásároljon mosható törlőkendőket. Így nem csak pénzt takarít meg, de védi a környezetét és a fákat is.

✓ Illóolajok
Légfrissítő helyett inkább párologtassunk illóolajat. A boltban vásárolható spray-ben rengeteg kemikália megtalálható és ezt belélegezve, akár allergiát is kiválthat.

✓ Minden kerüljön a helyére!
Ez egy nagyon fontos pontja a tiszta otthonnak. A felesleges szemetet ne tárolja és gyűjtögesse! Az összegyűlt szemetet minimum 2 naponta vigye ki a gyűjtőbe és, ha van rá lehetősége gyűjtse szelektíven őket.

Használjon alternatívákat és védje környezetét! Manapság már a boltokban is kapható Öko termék, ami szintén jól működik és használatával jelentősen csökkentheti a károkat szervezetében és a környezetében is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top