A K2-vitamin, mint slusszkulcs

K2-vitamin, mint slusszkulcs

A K-vitamin úgy működik a szervezetben, akár egy autó slusszkulcsa. Ezt úgy kell elképzelni, hogy van a kalcium, amit egy fehérje szállít a vérünkből a csontokba és ennek a fehérjének a működéséhez K-vitamin szükséges. Vagyis, ahhoz, hogy a kalcium beépüljön gyakorlatilag szükség van egy speciális fehérjére, amit a K-vitamin működtet.

A nagyüzemi állattartás miatt sajnos a K-vitamin bevitele is megváltozott. Ahhoz, hogy a szükséges mennyiséget bevigye a szervezetében, ahhoz naponta meg kellene ennie 4kg marhahúst vagy 5l joghurtot.

Miért fogyassza?

1. Megakadályozza az érrendszeri betegségeket

A K-vitamin segít megelőzni a meszedést azt artériákban. Jelentős szerepe van a véralvadásban, így megakadályozva az elvérzés veszélyét. Egészségesen tartja a szívet és csökkenti a szívroham kialakulásának kockázatát.

2. Elengedhetetlen az erős csontokhoz és fogakhoz

Kölcsönhatásban van a D3-vitaminnal és a kalciummal. Terhesség idején nagyon ajánlott a szedése, hogy a fogaink épek maradjanak. A K-vitaminról megállapították, hogy nagyon fontos abban is, hogy támogassa a csontképződést, illetve véd az olyan problémákkal szemben is, mint a csontritkulás vagy a csonttörések.

3. Hölgyek, van megoldás visszérre

Mivel a K2 jól átmossa az artériákat, ezért nagyon jól boldogul a visszértágulattal. A szakértők azt állítják, hogy a K2-vitaminos krémmel hatékonyan lehet csökkenteni a visszerek nagyságát, a sötét karikákat a szem alatt, a horzsolásokat, hegeket és stírákat, valamint ezzel a krémmel lehet gyógyítani a rosaceát és felgyorsítani a sebgyógyulást és az égési sérülések eltűnését is.

A következő K­-vitaminban gazdag ételeket ajánljuk:

– friss, nyers salátafélék és zöld levelű zöldségek, mint a spenót vagy a brokkoli, a petrezselyemzöld, fodros kel
– répafélék, vörös káposzta, uborka, póréhagyma, zeller, articsóka, borsó és bab
– tejtermékek, mint a túró, tejszín vagy tej
– oliva­ és szőlőmagolaj
– sovány hús (győződjön meg róla, hogy rendesen átsült)

1 Reply to “A K2-vitamin, mint slusszkulcs”

  1. Szücs Istvánné szerint:

    A “K” vitamin, ugyanaz, mint a “K2” vagy van valami különbség? Elég régóta szedek K2 vitamint. Tavaly ősszel- ritmuszavar mia- felírtak vér rög oldót. Úgy, hogy semmit nem kérdeztek, szedek e valami gyógyszeret, vagy bármit, ami nem biztos hogy kompetens a rögoldóval. Csomókban kihulott a hajam, bevéreztek a szemeim, lila foltok jöttek rajtam, székletemben vizeletemben vér jelent meg.A házi orvos akinek elmondtam, hogy abbahagytam, közölte, nem lehet. Akkor szedtem tovább összesen kb. 5 hónapig. Tavaly augusztusban elkezdődött egy napi 24 órában tartó fejfájás-baloldali, iszionyú fájdalom volt, de nem migrén. Miután klinikre kerültem MTI -t készatettek, ami negatív volt, ezután nem kutatták a fejfájásom oktá, és a kettőslátásomét, mert az is volt. Tudok a cranio sacláris kezelésről,és elmentem. a kettőslátásom rövid idő alatt megszünt, enyhült a fejfájásom is, tudtam már kicsit aludni, és kevésbé voltam zombi. Erre jött a rögoldó és én nem tudtam hogy fejfájást okozhat, csak amikor már éjjelente sikogattam a fájdalomtó, elkezdtem utána nézni. kiderült, erős fejfájást okozhat. Abbahagytam 7 hónapja lesz, és rendben vagyok. Ha be tudok jutni -nem egyszerű – kardiológiai rendelésre el fogok menni. A ritmus zavart nem érzem, csak a vérnyomás mérő jelzi ki. 77 éves elmúltam,az orvosok nem jöttek rá mi a bajom a kettőslátás miatt a szemembe kacagtak, el sem hitték. Viszont közben sok gondolkodsá után rájöttem, nyaki gerinc gond lehet,mert bizonyo9s fejtartásban nem láttam kettősen-ezen vigyorgott az orvos- és valmit enyhült a fejfájás is. Kikönyörögtem, hogy elküldjenek nyaki gerinc röntgenre, és kiderült pocsék állapotban vannak a nyaki csigolyáim. De miért kellett ezért a röntgenért könyörögni? Miért nekem kellett rájönni mi lehet a baj? Nem vagyok egyébként orvoshoz járó, a házi orvosom nem is ismert, nem tudta ki vagyok. Ezek után még ennyire sem leszek. Mejegyezném a nyaki gerinre kaptam ultra hangot összesen hetet! A kező hölgy csodálkozott, miért 7. És érdekes módon a vizsgálati papiromon az van, hogy 10 ultrahang felírva? A szemész is azt írta a papiromra, mire távoztam megszünt a kettőslátásom. Mondom- ritkán járok orvoshoz, de mindig tapasztalok valami olyat, ami hamis állítás.pl. voltolyan egy vizsgálatre mentem a kórházba, és úgy szóltak a papirok, 2 napot benn feküdtem! Hogyan bízzak én meg az orvosokban? És erre ne mondja nekem senki, hogy kevés a fizetésük! A tizszer ennyi lenne, aki nem törődöm, nincs benne empátia, az akkor is ilyen lenne.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

scroll to top