• Itt vásárolunk:
  • Vitaminkirály
  • AminoPrimo

Natúr Hírek Naprakész, őszinte, érdekes

  • Címlap
  • Vitamin ABC
  • Étkezés
  • Életmód
  • Gyógynövények
  • Pszichiátria

Csokoládé flavonoid tartalma

2016 aug 10 1 hozzászólás

Egy közelmúltbeli, holland férfiakon végzett kardiológiai vizsgálat érdekes eredményt hozott aminek szerintem most sok hozzám hasonló csokoládé rajongó örülni fog. Azt találták ugyanis a laboratóriumi és statisztikai elemzéseket követően, hogy a csokoládé (bármilyen kakaóbab tartalmú étel) fogyasztása jelentős védelmet jelent a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben.

A felmérésben olyan ételek is szerepeltek, mint a kakaós italok, a kakaós puding vagy a csokifagyi. A vizsgálat kiterjedt a vérlemezkék tapadására, a vérnyomásra és a különféle laboratóriumi eredmények statisztikai szerepére az infarktus és a szélütés (sztrók) bekövetkezésében. Minden testi paraméter jobb volt annak arányában, amennyi kakaóbab került a vizsgált férfiak étrendjébe. A vérnyomásuk alacsonyabb volt a fogyasztott csokoládé arányában és összességében 50 százalékkal kisebb esélyük volt egy fatális szívbetegségre mint azoknak akik alig vagy egyáltalán nem ettek ilyen ételeket.

Flavonoid a kakaóbabból

A vizsgálat nem terjedt ki arra, hogy a csokoládé vagy a kakaó melyik összetevője felelős a pozitív élettani hatásokért, de a kakaóbab magas flavonoid tartalma biztosan hozzájárul ehhez még a mellette fellelhető cukor ellenére is. Ennek fényében a minél magasabb kakaótartalmú és minél kevesebb cukrot és egyéb nyalánkságot tartalmazó csokoládék a legértékesebbek.

Amennyiben valaki túl sok csokoládét vagy csokifagyit eszik, akkor az ezzel bevitt extra kalória természetesen képes elnyomni a kakaóbab egészségjavító hatását, de a rendszeres, mértékletes és minőségi csokoládé fogyasztás hasonló élettani előnyökkel jár, mint a brokkoli – bár az íze kevésbé megosztó.

Forrás: vitaminbiblia.hu

csokoládé flavonoid 2016-08-10
Facebook Pinterest Email Print Tovább
Előző cikk:

Kvercetin – a hagyma flavonoidja

Következő cikk:

Citrus flavonoid az eredeti P-vitamin

Hasonló írások

Mit érdemes tudnod a bioflavonoidokról?

Mit érdemes tudnod a bioflavonoidokról?

Rossz ételek amik valójában jók

Rossz ételek amik valójában jók

Mi a citrom, a mandarin és a narancs titka?

Mi a citrom, a mandarin és a narancs titka?

Egy hozzászólás

  1. Pingback : 5 nyomós érv, hogy ne száműzd a csokoládét az étrendedből - Remind

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Ezt is érdekelhet

Mit érdemes tudnod a bioflavonoidokról?

Mit érdemes tudnod a bioflavonoidokról?

A bioflavonoidok, más néven flavonoidok, olyan növényi alapú vegyületek, amelyek jótékony hatással lehetnek az emberi egészségre. A bioflavo ...

Hírlevél

A hét legérdekesebb hírei pénteken. Iratkozz fel! Ne maradj le semmi fontosról az egészség témájában.

Legfrissebb

Stressz – A modern kor néma járványa (és amit tehetünk ellene)

Stressz – A modern kor néma járványa (és amit tehetünk ellene)

Gyereknap: A legnagyobb ajándék, amit adhatunk, az egészség!

Gyereknap: A legnagyobb ajándék, amit adhatunk, az egészség!

Elhízás Elleni Világnap: Ideje komolyan venni a túlsúlyt

Elhízás Elleni Világnap: Ideje komolyan venni a túlsúlyt

A magas vérnyomás világnapja: Figyelj a szívedre, mielőtt túl késő lenne!

A magas vérnyomás világnapja: Figyelj a szívedre, mielőtt túl késő lenne!

Hogyan segíthetnek a gyógynövények a vizsgaidőszakban?

Hogyan segíthetnek a gyógynövények a vizsgaidőszakban?

Vashiány: egy rejtőzködő probléma, ami fáradttá, leverté és beteggé tehet

Vashiány: egy rejtőzködő probléma, ami fáradttá, leverté és beteggé tehet

Legolvasottabbak

  • 1

    A kurkuma jobb mint a Prozac

  • 2

    Energiát adó és koncentrációt fokozó gyógynövények

  • 3

    Astragalus: gyógynövény 6 hihetetlen egészségügyi előnnyel

  • 4

    Hipertónia: Mit érdemes tudnod a magas vérnyomással kapcsolatban?

  • 5

    Miért nem gyógyul a magas vérnyomás?

Friss hozzászólás

  • Miért (nem) jobb az édesburgonya

    admin

    Átlagosan egy tő batáta 1–3 kg gumót terem. Ez azt jelenti,...

  • Miért (nem) jobb az édesburgonya

    Flor

    Még hogy nem finom a batáta nyersen??? Jobb, mint a nyers ré...

  • Egészséges immunrendszer 10 lépésben

    Megjelent a legújabb, ingyenes Vitaking Katalógus - Vitaking

    […] különösen a téli időszak kihívásaira, mint például...

  • Csokoládé flavonoid tartalma

    5 nyomós érv, hogy ne száműzd a csokoládét az étrendedből - Remind

    […] kedvez azoknak, akik a kardiovaszkuláris megbetege...

  • Kínai gyógynövényes orvoslás? Hogyan erősítenek a gyógynövények?

    Keserű íz: Az emberek nagy része nem szereti ezt az ízt. De vajon miért?

    […] hagyományos kínai orvoslásban öt különböző íz léte...

  • Vitamin ABC
  • Életmód
  • Gyógynövény
  • Tippek
  • Sitemap
  • Timeline
Copyright 2008-2023, All Rights Reserved
Natúr Hírek Magazin - Naprakész, őszinte, érdekes