Gingko biloba

Erről az egyetlen gyógynövényről több eredményes kutatási adat jelent meg, mint az összes többiről az agyi és mentális funkciókra gyakorolt pozitív hatása miatt. Több mint 300 publikáció íródott olyan klinikai vizsgálatokról, ami igazolta a gingko mentális egészségre gyakorolt pozitív hatását. Ez több pozitív eredmény, mint amit a pszichiátria elért az elmúlt 200 év során. A kutatások legtöbbje un. kettős-vak, placebo kontrollált vizsgálat volt és embereken végezték a veszélytelensége miatt.

A gingko biloba remek antioxidáns is, ami nem mellesleg védi a sejteket a károsító folyamatoktól. Az agysejtek membránja erősebb és egészségesebb lesz ennek a védelemnek köszönhetően.

A kutatások azt igazolták, hogy a gingko biloba fogyasztása rugalmasabbá teszi a a hajszálereket, hozzájárulva a jobb vérkeringéshez. A jobb vérkeringés pedig értelem szerűen jobb oxigén-ellátottságot és vércukor-ellátottságot jelent a test minden sejtje számára – beleértve az agysejteket is. Más kutatások azt igazolták, hogy kiegyenlítő hatása is van egyes ingerület-átvivő anyagok (neurotranszmitterek) szintjére. Ennek eredménye lehet a nem kívánt érzelmi ingadozások mérséklődése.

Napi egy-két gingko levél elrágcsálása vagy 60-100mg őrölt gingko levelet tartalmazó kapszula bevétele naponta pár héten belül eredményt hozhat.

A gingko biloba egy természetes vérhígító is egyben. Amennyiben korábbi betegségei miatt orvosi rendelvényre szed vérhígító gyógyszert, csak az orvos tudtával kezdjen el mellette gingko biloba tartalmú készítményeket alkalmazni.

[cm_ad_changer campaign_id=”2″]

0 hozzászólás ehhez: “Gingko biloba”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top