Az Omega-3 csökkenti a gyulladást a túlsúlyos, idősebb felnőtteknél

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy az omega-3 zsírsav étrend kiegészítők csökkenthetik a gyulladásokat, az egészséges, de túlsúlyos, középkorú és idősebb felnőtteknél, illetve rendszeres szedésnél bizonyos betegségeket meg is előzhet.

Négy hónapos omega-3 étrend kiegészítő szedése után csökkent a fehérje szint a vérben, és a gyulladás is 10%-kal. A placebós csoport tagjainál 36%-os illetve 12%-os növekedés mutatkozott.

A krónikus gyulladásokhoz kapcsolódnak a koszorúér betegségek, a 2. típusú cukorbetegség, ízületi gyulladás és az Alzheimer-kór, valamint a nagyon rossz egészségi állapot és a funkcionális hanyatlás, amely kapcsolatban lehet az öregedéssel is.

A tanulmányban résztvevők 2,5-1,25 gramm omega-3 többszörösen telített zsírsavat kaptak. A többszörösen telítetlen zsírsavakat “jó zsíroknak” tartják, természetesen csak megfelelő mennyiségben fogyasztva.  A tanulmány azon résztvevői akik placebo tablettákat fogyasztottak, kevesebb, mint 2 teáskanál szükséges olajokhoz jutottak.

“Az omega-3 zsírsavak segíthetnek abban, hogy a gyulladás ne alakuljon ki, de ha már kialakult, akkor segít azt csökkenteni.”-mondta Jan Kiecolt-Glaser, az Ohio Állami Egyetem professzora és a tanulmány szerzője.

“Ez az első tanulmány, amely azt mutatja, hogy az omega-3 pótlása nagyon fontos, mivel csökkenti a gyulladásokat,a túlsúlyos,de egyébként egészséges emberek esetében. Ha a gyulladás eltűnik akkor az emberek sokkal egészségesebbek lehetnek, tehát ez egy nagyon fontos tanulmány, amely azt sugallja, hogy az omega-3 pótlása egy lehetséges módja annak, hogy egészségesek maradjunk.”

Megbízható Omega-3 olaj kapszula felnőtteknek: ITT

Magas DHA tartalmú Omega-3 olaj kapszula gyerekeknek: ITT

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    scroll to top