Ki is Varga Gábor a gyógygombás?

Korábbi (törölt) írásomban Vargát ( a gyógygombást) szélhámosnak és sarlatánnak neveztem, ami miatt ő neheztelt és bírósági perben próbált elégtételt venni. A per folyamán nem alakult ki köztünk életre szóló barátság, de elismerem felettébb modortalan voltam vele és emiatt elnézést is kértem tőle.

A véleményem vele kapcsolatban az évek során azonban nem változott. Sőt mialatt a személyiségi jogi perben a internetről másolt “szakmai” érvekkel próbálta meggyőzni a bíróságot, többször elgondolkodtam azon, milyen furcsa mellékhatásai vannak a gombatermékek fogyasztásának.

A per komolyságára jellemző, hogy a tárgyalási napok felében Varga betegség miatt nem jelent meg. Emiatt az eljárást a bíróság egyszer megszüntette, és számtalanszor új tárgyalási napot volt kénytelen kitűzni. Mivel nekem nincs időm bíróságra járni, egy összefoglaló írásban alább összegyűjtöttem a mások által írt vargás kutatások eredményeit. Jó böngészést!

Vargáról, mint önjelölt szakértőről

Közgazdász, történész, celeb

Varga elismertségéről

Ezt írja Varga az oldalain:

“A beteg gyermekek agyába juttattak olyan anyagot (un. neurotropikus faktort), amely különböző hatásmechanizmusok segítségével fokozta az agy saját őssejt termelését is. A gyermekklinika orvosait megdöbbentették az eredmények. A gyermekeknél globális fejlődésjavulást tapasztaltak. Jelentősen javult mozgásképességük, koncentrációjuk, szociális és kommunikációs képességeik valamint enyhültek magatartászavaraik. A német orvosok a klinikai kísérlet eredményeit nemzetközi orvosi szaklapban tették közzé. Németországban ezzel elismerték Varga Gábor munkásságát.”

Mivel a “nemzetközi orvosi szaklapokban” nyoma sincs a fenti kutatásnak, kérésre Varga ezt a linket küldte el: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18948358

A fenti publikáció létezik, de:

1. Varga Gábor nincsen a szerzők között.

2. Az általa neurotropikus faktornak hívott kísérleti anyag az inzulin.

3. A cikkben egy szó sem szerepel az őssejtekről.

A cikk köszönetnyilvánításában szerepel egy bizonyos “Mr. V.”, mint a 6 beteg gyermek egyikének édesapja. Ezzel ismerték el Varga munkásságát és erre alapozza országos hírnevét. Itt-ott újságcikkben doktor Vargaként említik ahol előadásokat tartott betegeknek, amiből bárki arra következtethetne, hogy orvossal van dolga.

Varga Gábor eszmefuttatásai

női emancipáció és a gyógygombaszedés kapcsolatáról

Varga büntetései:

2008-ban 1 000 000,-Ft 

2010-ben 8 000 000,-Ft 

2014-ben 21 000 000,-Ft  

A fenti tételek nem fogják elszomorítani, mert csupán a Max-Immun Kft. 2012-es nettó árbevétele 1 766 916 000,-Ft.  A fenti bírság mindössze 3 napi bevétele. Az év többi napján még jól keres a gombákkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top