Lövöldözős gyógyszer III.

Többféle antidepresszánst szedett a pécsi tudományegyetemen lövöldöző gyógyszerész hallgató. Ez azért megnyugtató, mert nem kell más okokat keresni a vérengzés háttereként. Teljesen felesleges azon elmélkedni, hogy milyen korább traumák érték amiatt, hogy nem vették fel az első lövészklubba, ahová jelentkezett, csak a másodikba, vagy amiatt, hogy az egyetem egyik szakáról eltanácsolták és “csak” gyógyszerész lehetett volna belőle, ha felnő.

A Tények szerint a vérvétel kimutatta, hogy az elkövető a lövöldözés napján nyugtatót, előző nap pedig antidepresszánsokat vett be. Ez, mint tudjuk az elmúlt évek terméséből teljesen elegendő, hogy valaki fegyvert rántson és elkezdjen lövöldözni. Ez a mellékhatás nálunk fejlettebb demokráciákban annyira ismert, hogy vastag fekete betűkkel fel van tüntetve a doboz oldalán.

Nálunk persze a pszichiátria védi a mundér becsületét. Gábriel Róbert, az egyetem rektora azt mondta, hogy az elsődleges vélemények szerint egy látens skizofréniában szenvedő embernél aktiválódott a betegség; “ez aktív státuszba került, és ez okozta ezt a tragédiát”. Ez persze ahogy a tanár úr mondta vélemény. A látens azt jelenti lappangó. Ha ezt a sületlenséget most beveszi a közvélemény, ettől kezdve minden fegyveres gyilkosság esetén azt lehet mondani, hogy tulajdonképpen az illető nem hibás, hanem beteg, de eddig el volt dugva a betegsége – lappangott. És nem büntetést kap, hanem pszichiátriai kezelést = még több gyógyszert. Aminek mellékhatásaként megint ölhetnékje támad, és csak a véletlen műve, vagy a genetikai oka van hogy magát gyilkolja meg, vagy az osztálytársait.

A műsorban közölték: ha ez így van, elképzelhető, hogy a tettest nem is lehet felelősségre vonni. Mint elhangzott, a hallgató már azelőtt is járt pszichiáterhez, hogy megkapta a fegyverviselési engedélyt. A rendőrség szerint pedig a pszichiáter nem tudhatott arról, hogy a fiatalember ilyen engedélyt kapott. Tehát senki sem hibás. Akik a fickó által szedett szert gyártják, ők sem hibásak, hiszen becsületesen leírják a mellékhatások közt, hogy fiatal emberek közt megnöveli az öngyilkossági gondolatokat.

Akkor pedig nem marad más hátra, mint a remény gyertyáinak gyújtogatása és a saját Xanax adagunk megemelése, hogy elviseljük a tragédia ránk nehezedő nyomását.

Vagy…

Tanuljuk már meg mi zajlik itt intézményes keretek közt. Nem csupán a H1N1 oltóanyag előállítása nagy üzlet. Ennek több milliószoros bevételét hozza a depresszióipar.

A közelmúltban jelent meg egy film, ami tökéletesen bemutatja, mi is áll egy ilyen hír hátterében, ami az elmúlt pár napban bejárta az országot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

scroll to top